alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej

scoala nr 1 gherla deschidere

Festivități la deschiderea noului an școlar la Gherla

Un nou an școlar a început la Gherla. Luni a avut loc deschiderea, cu festivități la școlile și liceele din oraș.

La Şcoala Gimnazială nr. 1, proaspeţii elevi din clasele pregătitoare au purtat baloane în cele trei culori ale drapelului: o clasă cu baloane roşii, altă de culoare galbenă, iar a treia purtând în mână baloane de culoare albastră.

scoala nr 1 gherla deschidere

În curtea școlii au răsunat cuvinte calde, rostite la debutul festivităţilor de directoarea Liliana Pop, care a urat bun venit elevilor şi părinţilor, amintind că ne găsim în Anul Centenar. Au fost amintite și rezultatele obţinute de elevii şcolii în anul școlar trecut, rod al eforturilor făcute de cadrele didactice, care s-au implicat cu seriozitate în educația elevilor.

La aceste momente emoţionante au fost părtaşi şi invitaţii şi oaspeţii – preotul protopop Paul Iulian Isip, primarul Ioan Neselean, viceprimarul Iulia Trif, consilierul județean Iuliu Sămărtean şi reprezentanţii Poliţiei.

În cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Gherla învaţă în noul an de învăţământ 670 de elevi în clasele I-VIII, iar la catedră funcţionează 45 de cadre didactice.

Festivități au avut loc în aceeași zi la liceele „Petru Maior”, „Ana Ipătescu”, Liceul Tehnologic și liceul „Kemeny Zsigmond”, dar și la sediul penitenciarului din Gherla și la Secţia Exterioară de deținere din Cluj-Napoca.

La liceul cu predare în limba maghiară, cadrele didactice au purtat o banderolă albă, în semn de protest față de o ordonanță a guvernului care prevede că în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

liceul petru maior gherla an scolar

foto: Ioan Moldovan

elevi clasa liceu ana ipatescu gherla

liceul tehnologic gherla

liceu maghiar gherla szamosujvar

foto: Facebook

La penitenciar, procesul de învățământ va fi susținut de către 16 cadre didactice ale Liceului Tehnologic Special Gherla, unitate de învățământ afiliată Liceul Tehnologic Special Dej. În anul şcolar 2018-2019 au fost înscrise un număr de 64 persoane private de libertate, repartizate pe nivele de învăţământ: nivel primar – 10 persoane private de libertate, nivel primar conform programului “A două şansă” – 10 persoane private de libertate, nivel gimnazial – 21 persoane private de libertate, nivel liceal – 23 persoane private de libertate (clasa a IX-a și a X-a). Administraţia Penitenciarului Gherla a pus la dispoziţia elevilor şi profesorilor șapte săli de clasă, o sală profesorală, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

„Școlarizarea persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial”, se arată într-un comunicat al instituției.

Siguranța în școli, prioritate a poliției clujene

Siguranța în școli este o prioritate a poliției clujene, din acest motiv polițiștii au fost prezenți în unitățile de învățământ de pe raza întregului județ, la festivitățile de deschidere a noului an școlar.

Polițiștii au fost prezenți luni la deschiderea unui nou an școlar, în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj.

Cu această ocazie, polițiștii s-au adresat în mod direct atât elevilor, cât și părinților și cadrelor didactice.

„Am reamintit elevilor cât de frumoasă şi cât de importantă este această perioadă pentru ei. Este perioada de formare a caracterului, a experimentelor care în final ne definesc ca adulţi şi de aceea ea nu trebuie tratată superficial şi nu trebuie sub nici o formă ratată. De aceea, sfatul „Să fii atent la profesorii tăi, să asculți mereu de părinți și să cauți mereu acel drum care te duce mai aproape de împlinirea idealurilor tale!” poate fi cheia reuşitelor şi formării caracterului de adevărat OM. Părinților și cadrelor didactice le-am reamintit şi le-am mulţumit pentru că şi-au ales o misiune extrem de grea, le-am spus că ştim că pe umerii lor stă responsabilitatea de a ne educa copiii, și de-ai ghida pas cu pas pe drumul vieţii. Le-am mulţumit pentru că în ei, în cadrele didactice, copiii noştri găsesc repere, sprijin şi adevărate modele de urmat. Le-am spus că suntem conştienţi că misiunea lor este una foarte grea, însă, dacă rezultatul este un viitor mai bun pentru copiii noștri, atunci eforturile noastre comune – părinți, cadre didactice și oameni ai legii, merită cu prisosinţă! Vă dorim tuturor, un an școlar cu rezultate cât mai bune!”

Szekely Csaba

sus(1)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns