hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon locuri de munca gherla dej cluj sofer distributie mariflor

scoala politie cluj absolvire

Festivitate de absolvire la Scoala de agenți de Poliție Cluj – cine e șeful de promoție – FOTO

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a găzduit joi, 21 decembrie 2017, festivitatea de acordare a gradului profesional unei noi promoții de absolvenți: 142 de agenți de poliție, dintre care 68 de fete și 74 de băieți.

”România se pregătește să intre în anul Centenarului. Sunteți promoția care intră prima în activitate în acest an, iar acest lucru are o simbolistică aparte pentru că sunteți cei mai tineri purtători ai valorilor acestei instituții în care intrați și care presupun, înainte de toate, respectarea legii, loialitate și integritate”, le-a transmis Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, celor mai tineri absolvenți ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Mesajul a fost citit de către chestor de poliție Florentin Brăcea – directorul Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.

scoala politie cluj absolvire

Şeful promoţiei 2016-2017, cu media 9,85, este agent de poliţie Sfrengeu Anamaria, din județul Bistrița-Năsăud, urmată de bihoreanul Medrea Beniamin-Marius, cu media 9,73, și de maramureșeanca Toth Roxana-Anamaria, cu media 9,69.

  scoala politie cluj absolvire

Cei 142 de absolvenţi au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum treisprezece serii de elevi și a inițiat în carieră trei serii de cursanți, reprezentând peste 3.400 de agenţi de poliţie.

scoala politie cluj absolvire

La toate instituțiile de învățământ postliceale aparținând Ministerului Afacerilor Interne au avut loc joi ceremonii de acordare a gradului de agent de poliție/sergent major pentru cei peste 1500 de absolvenți ai promoției decembrie 2017.

Aceștia au început pregătirea în luna septembrie a anului trecut și reprezintă prima generație care a avut programa de învățământ adaptată reducerii perioadei de școlarizare de la 2 ani la 1 an, în conformitate cu prevederile pachetului de măsuri dispuse în vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul MAI.

Astfel, numărul angajaților structurilor Ministerului Afacerilor Interne va fi suplimentat cu 795 de polițiști, 342 de jandarmi, 143 de polițiști de frontieră și 224 de pompieri.

Anul viitor vor intra în sistem aproximativ 7.800 de angajați, dintre care aproape 6.000 reprezintă promoțiile iulie 2018 și decembrie 2018 ale instituțiilor de învățământ din sistemul de apărare ordine publică și siguranță națională. Totodată, conform Memorandumului aprobat în ședința de Guvern din luna octombrie a.c., peste 1.800 de persoane vor fi angajate din sursă externă.

În acest fel, se estimează ca deficitul de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne de aproximativ 25.000 să se reducă, în următoarele 12 luni, cu cca 30%.

”Munca în Poliție, Jandarmerie, la Frontieră sau la Pompieri nu este una ușoară. Acest sistem al ordinii și siguranței publice are valorile și principiile lui, iar dumneavoastră nu sunteți niște simpli angajați la stat, simpli bugetari. Dumneavoastră sunteți de astăzi militari sau funcționari publici cu statut special ai statului român. Iar pentru a ocupa această demnitate ați depus un jurământ care vă obligă. Nu față de șefii dumneavoastră vremelnici, ci față de țară și față de români. […..] Am speranța că alegerea voastră nu a vizat un loc călduț de muncă, pentru că nu veți găsi așa ceva! Veți găsi în schimb echipe de oameni dedicați profesiei, echipe de camarazi și de profesioniști de la care veți avea de învățat. Fiți modești, dar curioși! Fiți ambițioși și nu vă pierdeți optimismul specific vârstei!” le-a transmis ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela DAN, tinerilor absolvenți ai școlilor de învățământ postliceale aparținând M.A.I.

In M.A.I., există două instituții de învățământ care pregătesc agenți de poliție (Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca), două instituții de învățământ care pregătesc subofițeri jandarmi (Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni), o instituție de învățământ care pregătește subofițeri pompieri (Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești) și o instituție de învățământ care pregătește agenți pentru Poliția de Frontieră (Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea).

sus(3)jos(7)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns