taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
fanfara majorete gherla

Festivalul muzicii de fanfară la Gherla

Gherlenii care au lipsit duminică după amiază de la ediţia a VII-a a Festivalului muzicii de fanfară au ce regreta.

Tradiţionala manifestare culturală anuală din oraşul de pe Someş a atins şi la această ediţie un înalt nivel artistic. Cu această părere au rămas şi cei care, în ciuda soarelui arzător, şi-au ales ca loc de distracţie centrul oraşului. Aici, pe scena amenajată în aer liber, au evoluat cele mai bune fanfare din zona Clujului şi Bistriţei, formaţii prezente şi la ediţia de anul trecut.

Pe scenă au urcat instrumentiştii fanfarei municipiului Gherla, dirijată de Vasile Chiş, cel care de peste 50 de ani se află în slujba muzicii de promenadă. Orchestra cu o vechime de 135 de ani s-a împrospătat în ultima vreme cu mulţi tineri, dovedindu-se şi în prezent un grup de instrumentişti de mare valoare, cu un repertoriu bogat şi variat. Asta s-a văzut şi acum, la programul cu piese muzicale aplaudate de asistenţa prezentă în Piaţa Libertăţii.

Nu au fost mai prejos nici fanfarele invitate, cea din Rodna, judeţul Bistriţa Năsăud şi „Promenada” din Câmpia Turzii, ultima o prezenţă obişnuită la festivalul gherlean, cei de pe Arieş întreţinând relaţii de colaborare cu gazdele. Ambele fanfare se bucură de popularitate în localităţile lor, foştii mineri de la poalele Munţilor Rodnei remarcându-se şi prin continuitatea cu care slujesc muzica de promenadă, dar şi prin onorarea invitaţiilor la astfel de evenimente artistice. Fanfara condusă de Szabo Lehel a numărat 20 de membri, cel mai tânăr având doar 12 ani. O apariţe obişnuită la Gherla, „Promenada” din Câmpia Turzii, dirijată de Sorin Sălăjan, a lăsat şi în acest an o impresie foarte bună, grupul muzical întinerit munceşte mult pe plan artistic, dar şi în domeniul diversificării repertoriului abordat.

majorete mcm girls gherla

Festivalul a fost completat prin evoluţiile celor două formaţii de majorete din municipiul Gherla, MCM Girls, coordonată de Alexandra Chiriac, care a îndeplinit şi rolul de prezentatorul festivalului, alături de Alexandra Blejan şi Queens Dancing, condusă de Andreea Sabo.

Majoretele grupelor precadete, cadete şi junioare au încântat şi de aceasată dată prin frumuseţe, graţie şi mişcare, bucurându-se de multe aprecieri din partea spectatorilor.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Gherla şi Casa Municipală de Cultură Gherla.

Szekely Csaba

foto: Facebook

sus(5)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns