taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
teka festival folclor gherla szamosujvar

Festivalul internaţional de folclor pe scenă în centru, în weekend

In organizarea Fundaţiei Culturale Téka din Gherla are loc între 22-27 mai 2017 Festivalul internaţional de folclor. Tradiţionala manifestare artistică, ajunsă la ediţia XXII, se desfăşoară pe scena în aer liber amenajată în centrul oraşului şi la sediul fundaţiei de pe strada Mihai Viteazu.

Manifestările au debutat încă de luni, cu o expoziţie la Centrul Turistic.

Vineri, 26 mai 2017, la ora 10, în Piaţa Libertăţii, se deschide târgul meşteşugăresc, urmat de vernisarea expoziţiei „Maşina secolului XX. Ford T.” la Centrul Turistic.

După amiaza de la ora 17 la sediul fundaţiei se distrează copiii mici, iar la ora 18, pe scena din centru debutează spectacolul folcloric. Prima seară a festivalului se încheie cu Casa Dansului Popular la sediul fundaţiei, de la ora 21.

Sâmbătă, 27 mai, la ora 9, se deschide Târgul meşteşugăresc. In paralel, pe scena în aer liber din centrul oraşului are loc ediţia a VI-a a manifestării „Jocul şi Tradiţia Populară”.

Pentru micii spectatori, Teatrul de păpuşi „Puck” va prezenta piesa „Covoraşul Fermecat”, la Casa Municipală de Cultură, de la ora 12.

La ora 13, la sediul Fundaţiei „Téka”, are loc vernisajul expoziţiei Feher Luca Kata din Aba, Ungaria şi lansarea unei cărţi dedicate copiilor, aparţinând scriitoarei F.Korc Judit din localitatea înfrăţită cu Gherla, Aba.

Sâmbătă la ora 16 se desfăşoară defilarea ansamblurilor folclorice participante la festival, iar de la ora 16,30 pe scena din Piaţa Libertăţii începe spectacolul de gală, iar in apropiere au loc activităţi meşteşugăreşti.

De la ora 21 are loc „Casa Dansului” la Fundaţia Téka.

Acompaniază orchestrele: Simó István şi prietenii, Kontra Banda şi taraful „Ördöngös”.

Szekely Csaba

festival folclor teka gherla szamosujvar

sus(5)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns