taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
festival teka gherla

Festivalul interetnic de folclor din Câmpia Transilvană la Gherla

Gherla găzduieşte între 24-27 octombrie a XXIII-a ediţie a Festivalului interetnic de folclor din Câmpia Transilvană, în organizarea Fundaţiei Culturale Téka din oraș.

Manifestările debutează, joi 24 octombrie, când începând cu ora 17, la sediul fundaţiei de pe strada Mihai Viteazu, are loc vernisajul expoziţiei în memoria etnografului clujean Dr. Kós Károly. Invitaţi: Kós Béla şi Szabó Zsolt.

Vineri, 25 octombrie, tot la sediu, de la ora 17, copiii se pot distra în casa dansului organizată pentru ei. Acompaniază taraful „Ördöngös”. Seara de la ora 20 se desfăşoară un concert de caritate pentru muzicanţii în vârstă. În cadrul evenimentului caritabil evoluează Taraful „Heveder” şi prietenii. Cu această ocaze sunt prezentate formaţiile artistice ale satelor din Câmpia Transilvană. Va urma Casa Dansului Popular, unde vor acompania tarafurile Heveder, Harmadik, Ördöngös şi cunoscuta orchestră din Palatca. Concertul are loc în sala de sport a Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei.

Sâmbătă, 26 octombrie, este o zi plină de evenimente culturale. La ora 15, instructorii clujeni Both József şi Both Zsuzsa îi iniţiază pe doritori în tainele dansurilor din zona Şieului, după care amatorii de folclor pot asista la prezentarea de carte „Culegere de cântece populare de pe Câmpie”. Tot în cadrul acestei manifestări este lansată şi publicaţia Fundaţiei „ Kallós Zoltán” din Răscruci.

Festivalul se încheie în sala de sport a liceului cu tradiţionala prezentare a formaţiilor de dansuri populare din zona Câmpiei. An de an, printre grupurile invitate se află renumiţii jucăuşi din Ceaba, Cutca, Sic, Suatu sau Vişea, o  adevărată paradă a folclorului de pe Câmpie.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(10)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns