taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician
bontida festival flori de mai dansuri populare

Festivalul folcloric „Flori de mai” la Bonţida – FOTO

La sfârşitul săptămînii s-a întâmplat pentru prima dată ca festivalul-concurs de folclor „Flori de mai” să se desfășoare nu la Cluj-Napoca, ci în provincie, mai exact la Bonţida.

Manifestarea artistică destinată elevillor de liceu a reunit peste 200 de solişti, instrumentişti şi dansatori popular din Alba, Suceava, Mureş şi Cluj.

Timp de două zile, pe scena Căminului Cultural din vecinătatea renumitului Castel „Bánffy” s-au perindat artişti amatori în secţiunile Joc popular tradiţional – Jocu la şură, prezentat în cadrul unui obicei folcloric, Joc popular artistic şi Solişti vocali.

În prima zi au intrat în concurs interpreţii de muzică populară, jurizaţi de interpretă de muzică populară, consultant artistic pe proiecte educative la CJCPCTC Cluj, Marinele Zegrean Istici şi amatorii jocului popular.

Seara la ora 18, sub genericul „De dragul prieteniei, de la tineri pentru tineri” a avut loc un schimb de experienţă între instructorii şi dansatorii Ansamblului „Balada Humorului” şi al Ansamblului „Codrişorul” Bonţida, unde au fost discutate aspectele legate de coregrafie, mişcare şi tematica jocurilor populare incluse în repertoriul celor două formaţii.

Sâmbătă au ieşit la rampă amatorii jocului popular tradiţional şi artistic. Pe rând au urcat pe scenă Ansamblul folcloric „Balada Humorului” din Gura Humorului, Asociaţia Culturală „Toaca Văii Gurghiului”, Asociaţia Culturală „Someşul” Apahida, Asociaţia Folclorică „Jucu Someşan”, Asociaţia Folclorică „Dansatorii de pe Someş” din Gherla şi Ansamblul folcloric „Valea Someşului” Gherla.

galerie foto: imagini de la festival

galerie foto gherlaJuriul condus de Florin Ciobanu nu a avut deloc o misiune uşoară. La final, la Jocul popular tradiţional a fost declarat cel mai bun Ansamblul „Toaca Văii Gurghiului”, iar la jocul popular artistic învingători au ieşit tinerii Ansamblului „”Balada Humorului”.

Din programul festivalului a mai făcut parte obişnuitul concurs de desene pe asfalt pe teme de folclor, desfăşurat pe platoul din faţa Căminului Cultural din centru, un loc asaltat de cei mici, însoţiţi de părinţi şi bunici.  Copiii au cântat, au dansat şi au învăţat jocuri populare.

La secţiunea solişti vocali, locul al III-lea a fost ocupat de Romina Coloji din Bonţida, eleva cursului canto popular Gherla din cadrul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Asociaţia folclorică „Izvoraşul” Cluj-Napoca şi Asociaţia folclorică „Codrişorul” Bonţida,

Szekely Csaba

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns