taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
lautari ardeal gherla

Festivalul-concurs „Lăutarii din Ardeal” la Gherla, premiații

În municipiul Gherla continuă toamna culturală. Pe scena amenajată în centrul oraşului a avut loc miercuri, 8 septembrie, ediţia a XV-a a Festivalului-concurs „Lăutarii din Ardeal”.

În repertoriul tradiţionalei manifestări artistice de toamnă a figurat numai muzică tradiţională rromanes, o trecere în revistă a renumiţilor primaşi şi lăutari din zona Transilvaniei.

Festivalul-concurs a reunit cei mai buni instrumentişti de acest gen din zona noastră. Juriul nu a avut o misiune uşoară, fiindcă toate formaţiile participante au fost de acelaşi nivel. Totuşi, după o jurizare obiectivă a fost stabilită ierarhia finală.

Premiul I a revenit lui Florin Măluţan din Fizeşu Gherlii. Premiul  II i-a fost acordat lui Adrian Mureşan din Ţaga, iar premiul III a fost câştigat de Ioan Bărăian din Gherla și elevul de 14 ani Alexandru Maxim, o speranţă a muzicii instrumentale din oraşul de pe Someş.

De această dată, marele premiu nu s-a acordat. Au mai fost acordate două menţiuni speciale: Izidor Rostaş senior la braci şi Izidor Rostaş junior la contrabas, ambii din satul Sântejude, comuna Ţaga.

A urmat spectacolul de gală cu participarea instrumentiştilor orchestrei „Lăutarii Ardeleni”, dirijată de maestrul Alexandru Bob Siminic, sufletul muzicii rromanes din municipiul Gherla. Au cântat Ovidiu Stan, Gavril Hodiş şi soliştii Georgeta Balla, Anuţa Mînecan Nemeş, Petruţa Nemeş, Balla Gyuszi, Crina Bujiţă, Bogdan Găbudean, Maria Seleş, iar manifestarea s-a încheiat cu un recital extraordinar susţinut de Alexandru Bob Siminic. Un adevărat regal muzical, gustat din plin de spectatorii care au luat loc în faţa scenei în aer liber din Piaţa Libertăţii.

lautari ardeal gherla

Concursul-festival de la Gherla a fost onorat de Adriana Irimieş, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, însoţită de colegii Marinela Zegrean Istici şi Ioan Bruchental.

Premiile au fost înmînate de primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan. Alexandru Bob Siminic a primit Diploma de onoare.

lautari ardeal gherla

lautari ardeal gherla

foto: Facebook

Prezentatorul şi moderatorul concursului a fost Constantin Istici.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovare Culturii Tradiţionale Cluj, Primăria şi Consiliul Local Gherla şi Asociaţia Independentă Filantropică Culturală „Siminicul”.

Szekely Csaba

sus(9)jos(6)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?