hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej cluj stiri pentru viata gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj salon masaj gherla vitality cabinet orl gherla dej cluj spatiu birou gherla chirie

amicii muzeului

Festivalul Celtic Transilvania la Băile Figa, lângă Beclean, ce ți se pregătește în 2019

Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzică folk, rock și metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

Dacă iubești muzică folk, rock și metal, reconstituirea istorică, în special din perioada celtică a Transilvaniei (La Tene), îți place să stai la cort în mijlocul naturii, urăști să asculți artiștii preferați în spații închise sau îngrădite, să stai la cozi imense, urăști să fi departe de scenă și nu poți întra în contact cu artiștii atunci FESTIVALUL CELTIC TRANSILVANIA este exact ceea ce cauți!

În fiecare dintre cele trei seri ale festivalului, participanții vor avea parte de concerte ale unor trupe sau artiști valoroși. Doar aici poți fi aproape de scenă sau să interacționezi cu artistul la o bere, într-un cadru natural, amical.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, orgnaizatorii își propun să aducă în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale viețîi celților și a altor civilizații antice, care între sec. VI. I.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului. Ai ocazia să vezi pe viu istoria care ai citit-o în cărți, sau să afli lucruri noi, inedite.

Pentru ediția a VI-a se urmărește o valorificare a sugestiilor festivalierilor din chestionarul lansat după ediția trecută, în alcătuirea line-up-ului, cât și în programul de reconstituire istorică.

Cei veniți din alte localități pot campa la cort, în imediata vecinătate a locației, se pot caza la cabanele din satul de vacanță Băile Figa sau la multitudinea de pensiuni din zonă.

Între 19-21 iulie 2019, trei zile şi trei nopți de neuitat, la un festival unic, într-o atmosfera unică!

Pornind la drum cu prima ediție în anul 2014 ca o „petrecere” locală, Celtic Transilvania a ajuns pas cu pas să devină un festival internațional, recunoscut ca etalon de calitate între festivalurile de gen din Europa. La fel ca la edițiile precedente, festivalul va avea două componente distincte care se complecteaza reciproc, activitățile de reconstituire istorică și concertele de muzică folk și rock.

Publicul participant la eveniment va putea cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne, precum folclorul, meșteșugurile acestei civilizațîi. De asemenea la ediția care urmează se va pune accent pe activitățile reconstituire istorică și pe impactul vizual al acestor activități:
– expozițîi îmbrăcăminte celtică
– demonstrații de lupte unu la unu, doi la doi
– demonstrații de tir cu arcul
– demonstrația cavaleriei dacice
– demonstrațîi de lupta ale celților
– lupte de gladiatori
– prezentări de arme
– prezentare viață militară garnizoană romană
– organizare și tactică militară romană
– lupte între barbari și romani
– activități artistice române și barbare – dansuri, muzică
– atelier de țesut la război
– atelier de prelucrare a lemnului
– atelier de confecționare a camășilor din zale de fier
– atelier de confecționat podoabe
– atelier de fierărie

Activitățile vor fi susținute de trupe de reenactment din țară și străînătate, alcătuite în principal din specialiști, arheologi și istorici, pentru o reconstituire istorică cât mai fidelă. Reconstituirile se vor desfășura pe baza informațiilor și datelor științifice provenite din cercetări.

Grupările de reconstituire istorică invitate în acest an sunt OMNIS BARBARIA (România), AMICII MUZEULUI (România), TERRA CELTICĂ (Polonia), CASTRVM NOVIS (România), TERRA DACICĂ AETERNA (România), PRO ANTICĂ (Polonia), HARJIS REBORN (Polonia), GETO-DACII DIN MOLDOVA (România)

Pe lângă activitățile demonstrative și interactive, în ediția a VI-a un loc important îl ocupă și activitățile concertistice, grupate pe genuri muzicale – folk, celtic și rock, activități cărora li se vor alocă câteva ore în fiecare seară a festivalului. Concertele vor fi susținute de artiști în vogă ai genurilor alese, atât din România cât și din străînătate, invitați pe criterii valorice, nu comerciale.

Formațiile alese pentru cânta la această ediție a festivalului sunt:

 • GOD (România) – Pagan/Barbarian Metal – Una dintre formațiile etalon ale metalului românesc, împlinesc în acest an 25 de ani de activitate și vor sărbători această aniversare cu un show de excepție, în care vom asculta atât piese noi cât și vechi, unele chiar rare. Un concert unic care nu trebuie ratat de către niciun fan al genului.
 • CRUACHAN (Irlanda) – Folk/Celtic Metal – Legende ale genului folk metal și una dintre trupele fondatoare ale genului, prezenți pe scenă metal încă de la începutul anilor ’90, Cruachan nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru metaliști. Folk-metalul cântat de ei poartă denumirea de celtic metal. Legendele și mitologia celtică prezentă în textele lor îi face să se plieze perfect pe specificul evenimentului. Ca o surpiza pentru fanii români, Cruachan vor filma material pentru un clip oficial la Festivalul Celtic, pentru piesa “The Harp, The Lion, The Dragon and The Sword”
 • WAYLANDER (Irlanda) – Celtic Folk Metal – alături de Cruachan, Waylander sunt una dintre trupele de baza ale celtic-metal-ului și una dintre trupele pe care orice fan al genului trebuie să le vadă și să le asculte live.
 • LUX PERPETUĂ (Polonia) – Power Metal
 • KILLSORROW (Polonia) – Melodic Groove Metal
 • DRAKENS ORDEN (Italia) – Melodic Death Metal
 • GJELDRUNE (Rusia) – Folk Metal
 • AETHER (Polonia) – Melodic Death Metal – trupa descoperită și promovată la Celtic Transilvania este la a treia prezența pe scenă festivalului. Recent a lansat un videoclip filmat în mare parte la ediția de anul trecut a Festivalului Celtic Transilvania

 • DYRNWYN (Italia) – Pagan/Folk Metal
 • UNTOLD FAITH (România) – Progresiv metal – trupa este formată din foștii membri ai legendarei Psycho Symphony
 • LAGERSTEIN (Australia) – Pirate metal
 • E-AN-NA (România) – Folk metal – una dintre cele mai de success și iubite trupe din noul val de metal românesc, trupă promovată și susținută încă de la apariția ei, Festivalul Celtic Transilvania fiind primul eveniment major la care au participat; la ediția din acest an, trupa își va lansa noul lor album, intitulat “Nesfârșite”. De asemenea videoclipul piesei “Epitaf” de pe precedentul album este filmat în mare parte tot la Festivalul Celtic
 • SUR AUSTRU (România) – Transilvania Black Metal – născută din cenușa pionierilor black metal Negura Bunget
 • SKILTRON (Argentina) – Folk Power metal
 • KYLFINGAR (Ungaria) – Viking/Nordic Folk Metal
 • WHY CAT, WHY? (România) – Metalcore/Melodeath
 • ADAMO CADUCO (România) – Ritualistic/Post Black Metal
 • LUCKY THIRTEEN (România) – Progresiv Rock/Metal
 • NAMELESS HORIZONS (România) – Nu Metal/Progresive
 • BEAUTY AND THE RAT (România) – Alternative Metal

Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, o stare de spirit, o mare familie care se reunește în fiecare an pentru a petrece împreună. Și cu fiecare ediție, familia Celtic Transilvania se mărește tot mai tare.

Parada moto și prezentările de motociclete nu vor lipsi nici în acest an. Traseul paradei va străbate tot orașul Beclean de la est la vest, cu plecare din locația evenimentului și retur. Motocicliștii vor face un popas de o jumătate de oraș, în parcarea de lângă primărie, unde își vor etala publicului bijuteriile pe două roți.

Festivalul este un prilej de distracție și de relaxare pentru toată lumea

Pe lângă muzică, reconstituire istorică și activitățile moto, publicul se poate relaxa la Băile Figa, care se află vizavi de locația evenimentului, pot admira caii de la Herghelia Beclean, una dintre cele mai mari din țară și care se află la 5 minute de mers, pot vizită situl arheologic Băile Figa, unul dintre cele mai importante situri de explorare a sării, unde au fost descoperite diverse artefacte, datând de acum 3000 ani.

Și la ediția din acest an va avea loc o lansare de carte. Călin Acu lasneaza “Celtic. Reîntâlnirea”, al doilea volum a trilogiei “Celtic”, inspirat de magia Festivalului Celtic.

Tot pentru distracție vor fi organizate diverse întreceri, jocuri, și vom amenaja locuri pentru relaxare.

Evenimentul va avea amenajată o zona de târg, unde se vor putea cumpăra diverse articole de artizanat, tricouri și alte articole rock etc.

În cadrul festivalului se va organiza o nouă tombolă, unde vor putea fi câștigate foarte multe premii, constând în instrumente muzicale, tricouri, articole meșteșugărești și de artizanat etc.

Festivalul Celtic Transilvania este locul ideal pentru un weekend de vis! Un important site care sugerează evenimente din România ce nu trebuie ratate a plasat evenimentul pe locul 3 în topul celor mai frumoase festivaluri.

Nu credeți? Aruncați o privire peste fotografiile de la edițiile precedente! Fiți pe faza cu noutățile, urmăriți pagina de Facebook a evenimentului.

Accesul publicului este GRTUIT la toate activitățile

celtic transilvania festival

 

PROGRAM FESTIVALUL CELTIC TRANSILVANIA 19-21 iulie 2019

VINERI 19 iulie

12.00 – Deschiderea “Satului Celtic” pentru public
12.00 – 18.00 – Activități de reconstituire istorică, ateliere interactive și demonstrațîi pentru public în “Satul celtic”
17.00 – 01.00 – Concerte WHY CAT WHY?, DYRNWYN, KILLSORROW, E-AN-NA, WAYLANDER și SKILTRON

SÂMBĂTĂ 20 iulie

11.00 – 18.00 – Activități istorice interactive în “Satul celtic”
12.00 – 14.00 – Paradă moto – Traseul: Platou Figa – intrare pe DN – deplasare spre Dej – întoarcerea la Restaurantul Regal Coldău – parcare Primăria Beclean, cu staționare 30 minute pentru publicul larg – întoarcere la platoul festivalului din Băile Figa
14.00 – 15.00 – Lansarte de carte. “Celtic. Reîntâlnirea”, al doilea volum al trilogiei “Celtic” de Călin Acu. Prezentare făcută de autor și sesiune de autografe.
17.00 – 01.00 – Concerte: LUCKY THIRTEEN, ADAMO CADUCO, DRAKENS ORDEN, KYLFINGAR, AETHER, CRUACHAN și GOD.

DUMINICĂ 21 iulie

11.00 – 18.00 – Activități de reconstituire istorică, ateliere interactive și demonstrațîi pentru public în “Satul celtic”
17.00 – 01.00 – Concerte: NAMELESS HORIZONS, BEAUTY AND THE RAT, UNTOLD FAITH, GJELDRUNE, LUX PERPETUA, LAGERSTEIN și SUR AUSTRU.

Zilnic vor avea loc diverse întreceri și activități distractive și recreative, târguri meșteșugărești.

sus(0)jos(2)

laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns