hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

teka festival folclor gherla szamosujvar

Festival internaţional de dansuri populare în centrul orașului

La Gherla are loc în weekend o nouă ediție a tradiţionalului Festival internaţional de dansuri populare, eveniment organizat de Fundaţia Culturală „Téka”, ajuns la ediția XXIV.

Vineri, 10 mai, începând cu ora 10, în centrul orașului începe Târgul de meşteşuguri populare. De la aceaşi oră, în aula Liceului „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei se desfășoară un program susţinut de elevii liceului din Aba, localitate din Ungaria, înfrăţită cu Gherla.

De la ora 10.45, în curtea liceului începe concertul formaţiei „Abanda”, iar după amiază, la ora 18, pe scena amenajată în Piaţa Libertăţii se prezintă echipele de dansuri populare participante la festival.

Prima zi se încheie cu seara dansului popular în sala de sport a liceului maghiar.

Sâmbătă, 11 mai, activităţile debutează tot în centrul oraşului, unde între orele 9-19 este deschis Târgul de meşteşuguri populare. Tot la ora 9 începe pe scena în aer liber din centru a VII-a ediţie a Întâlnirii jocurilor populare pentru copii, urmată de dezbaterea pe această temă cu instructorii care au pregătit formaţiile de copii.

La ora 16 are loc parada ansamblurilor de dansuri, in defilare pe străzile orașului. Apoi, pe scena din centru are loc spectacolul de gală, în care evoluează ansamblurile folclorice invitate. După această reprezentaţie va urca pe scenă solista Herczku Ágnes din Budapesta, care va interpreta melodii populare culese în satul Vişea, comuna Jucu.

La finalul zilei, în sala de sport a liceului maghiar tinerii vor fi prezenţi la seara de dansuri populare, unde acompaniamentul muzical va fi asigurat de tarafurile „Harmadik”, „Ördöngös” şi „Kontrabanda”.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(18)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns