taxi gherla telefon
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
lautari ardeal gherla

Festival-concurs de muzică populară romanes „Lăutarii din Ardeal” la Gherla, cine sunt câștigătorii – VIDEO

La Gherla au loc în fiecare toamnă trei festivaluri folclorice. Unul dintre ele este festivalul-Concurs de Muzică Populară Romanes „Lăutarii din Ardeal”, care s-a desfîăşurat joi, la Casa Municipală de Cultură.

Evenimentul cultural aflat la a XIA-a ediție a reunit 10 interpreţi şi formaţii de muzică romanes din judeţele Cluj şi Mureş, judeţ reprezentat de un grup de muzicanţi din localitatea Valea Largă.

Timp de două ore, spectatorii au asistat la un recital de muzică romanes de înaltă valoare artistică, cu muzicanţi de mare talent  şi instrumentişti experimentaţi. Gherlenii s-au obişnuit cu apariţiile periodice ale acestor mesageri ai muzicii romanes, care la începutul fiecărei toamne sunt prezenți şi în cadrul tradiţionalului Bal al muzicanţilor, care are loc tot la Gherla, de Sfânta Măria Mică.

video în continuare – imagini din concurs

Juriul prezidat de Ciprian Istrate de la CJCPCT Cluj a avut o misiune deosebit de grea, concurenţii fiind de valori foarte apropiate. Unii dintre ei au o experienţă mai bogată și onorează în fiecare an cu succes celălalt cunoscut festival gherlean, ”Trio Transilvan”.

lautari ardeal gherla juriu

Chiar au recunoscut membrii juriului, toţi participanţii meritau să se claseze printre primii. Astfel că nu întâmplător, juriul a acordat două premii I. Acestea au fost pentru Marinel Ghemant din Gherla şi Şandorică din Valea Largă.

Premiul al II-lea a revenit gherleanului Alexandru Ţurcă (Elecuţ), iar premiul al III-lea a fost adjudecat de Codruţ Balint, tot din Gherla şi Daniel Gheţe din Frata.

S-a mai remarcat evoluţia copilului Alexandru Maxim din Gherla, câştigătorul premiului special, un viitor virtuoz al viorii.

Manifestarea folclorică de la Gherla s-a încheiat cu Gala laureaţilor.

În cadrul spectacolului, pe lângă participanţii la festival, şi-au etalat talentul soliştii vocali şi instrumentiştii Orchstrei „Lăutarii Ardeleni” din Gherla condus de Bob Alexandru Siminic, iniţiatorul şi principalul organizator al activităţilor culturale desfăşurate cu membrii comunităţii romă din localitate. Prezentatorul concursului şi a spectacolului de gală a fost tânăra interpretă de muzică populară Crina Bujiţă.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Local Gherla, Primăria, Grupul Local de lucru. Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, GAL Plaiuri Someşene şi Asociaţia Culturală „Siminicul”

Szekely Csaba

sus(8)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns