taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant

Fenomenul nori roșii la Gherla și în împrejurimi, când și de ce apare – VIDEO

pmp  muresan adrian alegeri locale gherla consilier 2020
Mai mulți locuitori din zona Gherla, din oraș și de prin satele învecinate, au fost luați prin surprindere de un fenomen spectaculos pe cer.

Vineri seara, cu puțin timp înainte de ora 21, dinspre Fizeșul Gherlii au apărut nori roșii, impresionanți prin aspect și culoare. Fenomenul a durat aproximativ un sfert de oră, după care cerul s-a întunecat, a început să bată vânt puternic și apoi a plouat.

galerie foto: fenomenul nori roșii, fotografiat de cititori

galerie foto gherlaMai multi locuitori din Gherla, dar și din Săcălaia, Cătina și chiar de la Vișea, în Jucu, au fotografiat cerul înroșit de nori. Pe rețelele sociale oamenii spun că au văzut spectacolul meteo și la Bonțida, dar și la Cluj.

O cameră video de la Gherla a prins momentul apariției norilor spectaculoși deasupra orașului.

video în continuare (timelapse)

Fenomenul „nori roșii” nu este o premieră la Gherla. În urmă cu cinci ani, tot în luna mai, anul 2014, nori roșii au apărut tot dinspre Nicula și au atras privirile oamenilor (foto jos).

nori rosii red clouds gherla romania

Specialiștii spun că fenomenul nori roșii se poate produce dimineața, la răsăritul soarelui, când acesta nu a trecut încă de linia orizonului, ori seara, imediat după ce soarele a apus. Datorită formei rotunde a pământului, razele soarelui luminează cerul încă câteva minute, trec prin atmosfera încărcată cu diverse particule și colorează norii.

Astronomic vorbind, soarele a apus vineri, 17 mai, la ora 20.55. La Gherla, unde soarele apune mai devreme, din cauza reliefului, fenomenul s-a produs în jurul orei 20:50.

 

 

sus(10)jos(13)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns