hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

gherla bariera

Fenomenul misterios de la barierele din Gherla. Șoferii sună la 112 ca să poată trece calea ferată – VIDEO

Așteptatul la barieră este o corvoadă pentru toți șoferii, iar atunci cînd așteptarea se prelungește, nervozitatea atinge cote maxime. Pentru ei, secundele de stat pe loc parcă se transformă în minute, iar minutele, în ore. Nici nu-i de povestit atmosfera de dimineață, când lumea se grăbește spre serviciu ori spre școală.

Cu răbdarea treci marea. Nu și calea ferată

De ceva vreme, cozile de mașini la barierele de la calea ferată din Gherla au devenit o obișnuință. S-a lucrat toată vara trecută la linii, iar trenurile au circulat cu viteza melcului. Spre disperarea șoferilor, care au bătut pasul pe loc minute întregi.

video: august 2018, coadă la bariera de pe strada Liviu Rebreanu, cu înjurături în trafic

Aceeași barieră, altă coadă, alte înjurături – august 2018, imagini primite de la Mihai

Distracția cu așteptatul la barieră după trenuri nu e doar la Gherla, ci și la Bonțida. Reacția șoferului.

După atâtea lucrări de modernizare, trenurile care circulă prin zonă au început să prindă ceva viteză. Dar degeaba, cozile de autovehicule par să fie la fel de lungi.

În toamna trecută au fost sesizate cazuri în care s-a stat minute bune la barieră, tot în Gherla, pe strada Horea de această dată. „Semnalele erau pornite, dar nu venea niciun tren!”, au povestit șoferii enervați, care în cele din urmă și-au făcut curaj și au trecut calea ferată, cu orice risc, pe „roșu”.

Săptămâna trecută, într-o dimineață răcoroasă, înainte de ora 8, când e lumea mai grăbită, s-a făcut din nou coadă uriașă de mașini, la bariera de pe strada Liviu Rebreanu. Coada a ajuns până spre autogară, după ce s-a stat pe loc 15-20 de minute.

masini trafic gherla strada liviu rebreanu

foto: cititori

Dar cel mai misterios fenomen de la aceeași barieră pare să se fi produs tot săptămâna trecută. Un șofer a filmat mașinile care stăteau în coadă, deși bariera avea semnalele oprite. Degeaba au claxonat unii, mașinile au rămas pe loc. După o așteptare interminabilă, în disperare, cineva a sunat chiar la 112. În scurt timp a sosit un echipaj de poliție, care a dirijat circulația.

video cititori

Vin și explicații, dar nu țin de cald

Explicația pentru cele întâmplate ar fi una destul de banală: la un moment dat s-au pornit semnalele acustice, șoferii au oprit, iar când semnalele s-au oprit, fără să treacă niciun tren, conducătorii auto n-au avut curajul să pornească din loc, de frică să nu fie loviți de vreun tren.

Dar misterul cu coada de la bariera fără semnale pornite mai are și altă explicație: o locomotivă de lucru făcea chiar atunci manevre în apropiere. Pentru protecție, semnalele acustice au fost pornite, chiar dacă locomotiva nu trecea pe la barieră. Când locomotiva s-a îndepărtat de barieră, semnalele acustice s-au oprit, lăsând în ceață șoferii care așteptau să vină trenul.

Cozile de la bariere nu par să impresioneze prea mult CFR-ul, un fel de stat în stat, cu prioritate la circulație. Iar justificările pentru cele ce se întâmplă nu prea țin de cald: „Barierele funcționează bine, iar dacă sunt mai multe trenuri, șoferii au de așteptat mai mult!”.

sus(2)jos(44)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns