taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
lumina rosie cer noapte gherla

Fenomen – un incendiu s-a văzut reflectat pe cer de la 10 kilometri – VIDEO

Mai mulți locuitori din Gherla au observat sâmbătă după ce s-a lăsat întunericul o lumină roșiatică pe cer, deasupra dealurilor de la marginea orașului.

Lumina aparent neobișnuită a apărut spre sud-estul orașului, în jurul orei 19,30. Timp de câteva ore a tot crescut și a scăzut în intensitate, până în jurul orei 23, când a început să plouă, iar fenomenul s-a încheiat.

lumina rosie cer noapte gherla

Explicația ar fi aceea că fenomenul a fost produs de flăcările uriașe ale unui incendiu de vegetație la Săcălaia, care a avut loc în același interval de timp.

Lumina de la arderile intense a fost reflectată în plafonul jos de nori și astfel a putut fi văzută din Gherla, de la o distanță de 10 kilometri.

O cameră cu lumină infraroșie a înregistrat lumina apărută în plină noapte peste oraș, într-un spectacol care nu se vede în fiecare zi.

video în continuare (timelapse 64 x)

Incendiu în zona rezervației de la Săcălaia, focul a cuprins câteva hectare de stufăriș de lângă Lacul Știucii – VIDEO

 

sus(2)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns