mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
gherla parc toamna

Fenomen neobișnuit, au înflorit castanii a doua oară, ce înseamnă asta

Copaci înfloriți ca primăvara pot fi văzuți aproape de mijlocul toamnei, la Gherla.

În parcul mare al orașului, lângă lacul de agrement de la Grădina de Vară, pe castanii bătrâni au apărut de câteva zile zeci de ciorchini de flori albe, cu frunze verzi și proaspete, printre crengile uscate.

castan inflorit toamna gherla

Este un fenomen neobișnuit pentru această perioadă a anului, când mai degrabă copacii încep să se scuture de frunzele ruginii.

În tradiția populară se spune despre copacii înfloriți a doua oară într-un an că anunță o toamnă caldă și lungă.

Specialiștii explică fenomenul prin temperaturile crescute din ultima perioadă, care derutează vegetația. Nu este de mirare, după ce în primele zile din luna septembrie s-au atins și depășit la Gherla 30 de grade la umbră, la orele amiezii.

De altfel, cald va fi și în continuare. Previziunile meteo arată că vom avea parte de vreme frumoasă, cu temperaturi  de 27-29 de grade în aer, cel puțin în prima săptămână după începerea școlii.

sus(7)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns