angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

judecatoria gherla

Femeie condamnată la 5 ani, eliberată condiționat de Judecătoria Gherla. Paguba uriașă plătită cash

O femeie condamnată în 2018 la 5 ani de închisoare cu executare a fost eliberată condiționat de judecătorii de la Gherla.

Soția magnatului firmei Conex din Iași, Tereza Prisecaru, soția lui Ioan Prisecaru, a fost liberată condiționat la finele lunii mai de Judecătoria Gherla, în condițiile în care avea de executat o pedeapsa de 5 ani și a fost încarcerată în ianuarie 2018, informează dezvăluirea.ro.

„Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla și, în consecință: Dispune liberarea condiționată a persoanei private de libertate Prisecaru Tereza, la dată rămânerii definitive a sentinței”, au decis magistrații de la Judecătoria Gherla. Femeia a fost condamnată definitiv pe data de 16 ianuarie, iar prejudiciul de 3 milioane de euro a fost achitat după două săptămâni.

În octombrie 2010, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ROTARU IOAN, fost director general al Societăţii Naţionale „Nuclearelectrica” S.A. (S.N.N.) S.A., IRIMIE TRAIAN CEZAR, fost director economic al S.N.N. S.A. şi ISPAS GHEORGHE, fost director de investiţii în cadrul S.N.N. S.A. Bucureşti – Direcţia Investiţii Dezvoltare în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial;

PRISECARU TEREZA, administrator şi asociat la S.C. TESS CONEX S.R.L. Iaşi, NEMŢANU RĂDUCU şi ANGHELESCU ANDREI TUDOR, reprezentanţi ai S.C. TESS CONEX S.R.L. Iaşi, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2003-2005, inculpaţii Rotaru Ioan, în calitate de director general al Societăţii Naţionale „Nuclearelectrica” S.A. şi Irimie Traian Cezar, fost director economic al S.N.N. S.A., au semnat un număr de trei contracte de achiziţii publice şi actele adiţionale la acestea, cu încălcarea prevederilor legale privind atribuirea contractelor de achiziţii publice. Prin încheierea şi derularea defectuoasă a acestor contracte, S.C. TESS CONEX S.R.L. Iaşi a obţinut în mod nelegal suma totală de 12.801.447,92 RON (aproximativ 4.500.000 de euro).
La rândul său, inculpatul Ispas Gheorghe, în calitate de director de investiţii în cadrul S.N.N. S.A. Bucureşti – Direcţia Investiţii Dezvoltare, a avizat un contract de achiziţii în cursul anului 2003 încheiat în mod nelegal cu S.C. TESS CONEX S.R.L. De asemenea, acesta a emis mai multe note justificative privind achiziţionarea din sursă unică de ţevi din inox cu încălcarea procedurilor privind achiziţiile publice, societatea favorizată fiind S.C. TESS CONEX S.R.L.
În demersul lor, persoanele din conducerea S.N.N. SA au fost ajutate de reprezentanţii legali ai firmei beneficiare a contractelor, respectiv inculpaţii Prisecaru Tereza, Nemţanu Răducu şi Anghelescu Andrei Tudor. Astfel, Nemţanu Răducu a făcut parte din comisiile de negociere din partea S.C. TESS CONEX S.R.L şi nu a prezentat contractele încheiate de această firmă cu producătorii bunurilor ce urmau a fi achiziţionate pentru a nu se observa că preţurile producătorilor erau cu mult mai mici, toate acestea în condiţiile în care reprezentanţii producătorilor aveau şi calitatea de acţionari la S.C. TESS CONEX S.R.L.
De asemenea, inculpatul Anghelescu Andrei Tudor, cu ocazia derulării procedurilor de atribuie a unuia dintre contracte, a participat atât în calitate de reprezentant al S.N.N. S.A. (făcând parte din comisia de evaluare) cât şi în calitate de reprezentant al S.C. TESS CONEX S.R.L. (făcând parte din comisia de negociere). În această modalitate, S.C. TESS CONEX S.R.L. a obţinut avantaje patrimoniale în cuantum de 2.433.400,22 RON.

Societatea Naţională „Nuclearelectrica” S.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 13.493.080,3 RON.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatei Prisecaru Tereza şi ale S.C. TESS CONEX S.R.L.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sector 1 Bucureşti.

foto: arhiva

sus(0)jos(7)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns