taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
robot

Fascinația roboticii la liceul Petru Maior, elevi calificați în concursul pe țară NEXTLAB.TECH

Rezultatele excepționale obținute de echipa de robotică ABSO-Tech a Liceului Teoretic ”Petru Maior” au impulsionat elevii claselor gimnaziale să îi urmeze în lumea fantastică a roboticii.

NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II-IX, se desfășoară în două faze și trei secțiuni. Elevii învață să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE şi C. În prima fază, bazată pe roboței virtuali și desfășurată 100% online, toți elevii înscriși au beneficiat gratuit de un curs de robotică susținut de profesori universitari din domeniul informaticii prin webinarii.

La sfârșitul acestei prime faze, elevii au susținut un test online individual. Dintre elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior” din Gherla care s-au înscris la acest concurs, sub îndrumarea profesorului de fizică Rusu Delia, profesorului de fizică/TIC Forț Florin și a profesorului de informatică Forț Cosmina, au obținut peste 70 puncte și s-au calificat la faza a II-a (națională) elevii David Iuhos – clasa a VII-a, David Naghi – clasa a VI-a, Iosif Bogdan Pop – clasa a VII-a, Karina Andreea Deac – clasa a VII-a, Larisa Iustina Gurzău – clasa a VII-a, Luca Rotar – clasa a VII-a, Timotei Hojda – clasa a VII-a și Tudor Prunean – clasa a V-a.

Faza a doua presupune construirea unor roboței fizici. Sponsorul principal național, Banca Comercială Română, a oferit gratuit 500 de kituri de roboți şi finanțează 200 de sesiuni de roboajutor în perioada mai-octombrie 2020. Finala concursului este programată în 21-22 noiembrie, la Complexul Romexpo din București.

Elevul David Naghi din clasa a VI-a este fericitul câștigător al unui kit de roboți oferit gratuit. Conducerea liceului dorește să faciliteze accesul tuturor elevilor calificați la etapa a II-a, prin achiziționarea a încă trei kituri.

Elevii calificați în faza a II-a, împreună cu profesorii lor, vor parcurge un al doilea flux, având ca scop construirea unui robot de tip line-follower pe baza kit-ului.

În cadrul concursului sunt două secțiuni: Line Follower Basic, care presupune parcurgerea unui traseu cu ajutorul roboțelului MIRO și Sumo, în care doi roboți MIRO se confruntă pentru a împinge adversarul în afara unui cerc predefinit.

Concursul este înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educatiei Naționale prin OMEN 5092/30.08.2019, Anexa 5, la pozitia 99.

În contextul introducerii în curriculumul școlar a limbajelor/mediilor de programare, concursul NEXTLAB.TECH și activitățile din laboratoarele virtuale facilitează învățarea prin joc și familiarizează elevii cu concepte STEM (Science, Technology, Engineering andMathematics).

Pentru cei care nu cunosc, Nextlab.tech este o platformă inovativă pentru gestionarea hackathoanelor și concursurilor de robotică, precum și a activităților de învățare adaptivă și evaluare inteligentă. Concursul este inițiat și organizat de Asociația “Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub(CKC)”, fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE, București.

sus(12)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns