taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
expozitie albin kaczka gherla pictura centrul turistic

Expoziţie de pictură Albin Kaczka „Tango printre anotimpuri”

Amatori ai artei din Gherla, Dej şi Cluj-Napoca au fost prezenţi joi seara la Centrul Turistic Gherla la vernisajul ediţiei a II-a a expoziţiei „Tango printre anotimpuri”, aparţinând artistului Albin Kaczka din Gherla.

La întâlnirea cu publicul, autorul a dezvăluit că pictează numai în weekend. L-a contrazis profesorul Martin Lengyel, care în cuvântul său a remarcat nu numai dăruirea şi ambiţia cu care lucrează în domeniul artei, ci şi continuitatea în redarea unor momente frumoase ale naturii, scoţând în evidenţă modalităţile plastice de exprimare. „Asta n-o poate face un artist care lucrează în domeniul picturii doar două zile pe săptămână, ci unul care are deja format un stil şi care zi de zi are în faţă o nouă lucrare, o nouă exprimare prin mijloacele artei”.

expozitie albin kaczka gherla pictura centrul turistic

foto: Claudiu Capră

Tot criticul de artă Martin Lengyel a subliniat că Albin Kaczka nu este doar un simplu comentator de artă, ci un maestru al pensulei. În final a remarcat că lucrările expuse sunt picturi vesele, care denotă optimism şi prin culorile deschise folosite de autor. Astfel de gânduri a împărtăşit şi managerul Centrului Turistic, Monica Pătac.

albin kaczka expozitie pictura gherla

Pictorul Albin Kaczka a vorbit despre biografia lui, dar şi despre activitatea creatoare din domeniul artei. Autorul expoziţiei a mulţumit celor prezenţi la vernisaj pentru interesul acordat acestui eveniment de artă, un public avizat, având în vedere continuitatea cu care acest grup de gherleni a onorat şi prima ediţie a expoziţiei „Tango printre anotimpuri” din primăvara anului 2018.

pictura albin kaczka gherla

 

La vernisajul expoziției organizate în cadrul Zilelor Municipiului Gherla au fost prezenți din partea administrației locale primarul Ioan Neselean şi city managerul Vlad Bărbos.

Momentul muzical al serii a fost asigurat de interpreta de muzică folk Camelia Hodiş, acompaniată la chitară de Mihai Lazea şi Chiş Denis Lucian, trei muzicieni talentaţi, în ton şi ei cu simbolurile artei îmbrăţişate de Albin Kaczka.

Expoziţia de la Centrul Turistic este deshcisă până pe 28 iunie 2019 şi poate fi vizitată în zilele luni-vineri, între orele 9-15.

Szekely Csaba

sus(88)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns