taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
expozitie constantin ocneru laura gherla

Expoziţie de pictură și grafică Laura Constantin-Ocneru

Amatorii artelor din municipiul Gherla au parte de un bogat program expoziţional în această primăvară. Aproape lunar, în sălile Centrului de Informare şi Promovare Turistică au loc evenimente de artă plasatică.

Marţi s-a  vernisat expoziţia de pictură şi grafică a profesoarei Laura Constantin-Ocneru, care şi anul trecut a fost prezentă pe simezele gherlene.

Participanţii la vernisaj au fost salutaţi de managerul Centrului, Monica Pătac, care după ce a prezentat autorul expoziției, a vorbit despre activitatea creatoare a profesoarei de desen de la Şcoala Gimnazială nr.1 Gherla, unde conduce un cerc de pictură cu elevii claselor V-VIII.

La rândul său, artista a rememorat traseul activităţii creatoare în slujba artelor plastice. A vorbit despre cele 22 de lucrări expuse, între care peisaje, natură statică, compoziţii.

A povestit şi despre un amănunt deloc de neglijat în viaţa ei: recent s-au împlinit 30 de ani de când părinţii au îndrumat-o spre Şcoala de Arte, secţia pictură. A urmat o perioadă de reușite, cu cinci expoziţii personale şi peste 50 de expoziţii colective, prin arta ei fiind cunoscută și peste hotare, la Chişinău, în Republica Moldova sau la Atena, în Grecia.

expozitie constantin ocneru laura gherla
foto: Claudiu Capră

A mărturisit în faţa publicului prezent la vernisaj că „arta este menirea mea, ce solicită multă muncă, dar satisfacţia preocupării mele este pe măsura  ambiţiei şi perseverenţei”. 

În cadrul evenimentului, tânărul Andrei Gabor a interpretat piese de muzică folk, în ton cu tematica expoziției.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 10 mai 2019 şi poate fi  vizitată la Centrul de Informare şi Promovare Turistică în zilele luni-vineri, în intervalul orar 9,00-15,00.

Szekely  Csaba

sus(12)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns