taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
martaiana ermone expozitie budapesta pictura

Expozitie de pictură Martaian Ermone la Budapesta

Pictoriţă de origine armeană originară din Gherla, Martaian Ermone Zabel,  se afirmă și ca profesoară, adică coordonatorul unui cerc de iconari din cadrul Centrului Cultural Armean din Budapesta.

Expoziţia  de icoane pe sticlă „Vraja spirituală a armenilor” este realizată realizată de 17 elevi  ai artistei  gherlene, în cadrul cercului de artă plastică. Icoanele sunt realizate cu o tehnică specială şi reflectă sugestiv tradiţiile şi obiceiurile comunităţii armeneşti din ţara vecină. Printre ele găsim şi câteva lucrări ale corodonatoarei, în care se regăsesc urmele tradiţionale ale artei transilvane şi ale şcolii de iconari din vechiul Armenopolis.

Cu ocazia evenimentului organizat în sala de festivităţi a Şcolii de Muzică din cartierul budapestean Józsefváros, a avut loc şi un concert de pian susţinut de instrumentistul Tapasztó Gábor. Manifestarea a fost deschisă de directoarea unităţii de învăţământ cu profil muzical, prof. Katona Malmos  Edit. Despre valoarea lucrărilor expuse şi despre semnificaţia  momentului muzical a vorbit  scriitorul, dramaturgul, omul de presă şi radio, Alex  Avanesian,  directorul artistic al Centrului Cultural Armean din Budapesta, care a remarcat şi rolul artistei din Gherla în formarea profesională a tinerelor talente.

Expoziţia rămâne deschisă în sălile Şcolii de muzică din Józsefváros până la sfârșitul lunii aprilie.

Szekely  Csaba

foto: jozsefvaros.hu

sus(5)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?