ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
locuri de munca angajare gherla fabrica umerase ch industrial gestionar electrician
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
escape gherla restaurant angajare ospatar bucatar curatenie dej cluj
martaian ermone

Expoziție de pictură Martaian Ermone la Budapesta

Comunitatea armenească din Gherla nu a dus lipsă de talente, indiferent dacă este vorba de literatură, muzică sau arte plastice. Mulţi dintre reprezentanţii artei şi culturii fostului Armenopolis au ajuns artişti valoroşi, apreciaţi chiar şi peste hotare.

Unul dintre cei mai cunoscuţi este artista Ermone Zabel Martaian, originară din Gherla, dar care trăieşte în capitala Ungariei, unde are o bogată activitate culturală, conducând şi un centru al naţiunilor. Este vorba de Casa Naţiunilor din sectorul XIII din Budapesta, unde există o mare efervescenţă artistică.

La mijlocul lunii mai, artista a expus miniaturi armeneşti pictate pe sticlă şi pictură tradiţională, realizate cu tehnica hinterglass, adaptată icoanelor pe sticlă. Exponatele au fost apreciate de publicul vizitator, prezent la vernisajul expoziţiei. La eveniment au vorbit pictoriţa şi scriitoarea Tóth Klára şi scriitorul, dramaturgul şi omul de radio, fostul preşedinte a Uniunii Armenilor din Ungaria, Avanesian Alex. A fost prilej și pentru o proiecție de film documentar despre Republica Armenia. Evenimentul a avut parte şi de momente muzicale, Szokolai Dongó Balázs (la fluier) şi Gyulai Csaba (la percuţie) au delectat asistenţa cu piese instrumentale.

martaian ermone pictura sticla expozitie budapesta

foto: Facebook

Ermone Zabel Martaian conduce la Budapesta şi un cerc de iconari. Lucrările realizate de cursanţi au fost expuse cu ocazia manifestării artistice organizate la Casa Naţiunilor al sectorului XIII din Budapesta.

Pe lângă expoziţiile periodice organizate în capitala ungară, artista şi-a mai prezentat lucrările la Cluj-Napoca, Bucureşti, Gherla, dar şi la Viena. Peste tot, publicul a avut ocazia să savureze din plin originalitatea şi valoarea exponatelor.

Szekely Csaba

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns