taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
pictura sonfalean gherla

Expoziție de pictură Maria Laura Șonfălean

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla continuă şi în 2021 tradiţiile organizării unor evenimente de artă plastică.

În aceste zile are loc expoziţia de pictură a tinerei artiste clujence, doctorand în anul II, Maria Laura Şonfălean. Originară din Tîrgu Mureş, licenţiata Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca (unde a continuat şi programul masteral) se prezintă în faţa publicului gherlean cu picturi sub genericul „Memoria spaţiului personal”, prima organizată în acest an în municipiul Gherla.

Pictoriţa a studiat de două ori ca bursier şi la Academia di belle Arti Pietro Vannuci –Perugia. În orăşelul de pe Someş expune pentru prima dată, după ce la Cluj-Napoca s-a prezentat de mai multe ori în faţa amatorilor de frumos, unde a câştigat aprecierile publicului.

A avut expoziţii personale şi de grup, organizate de Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca sau în colaborare cu Academia Română şi cu Associazione Culturale Donne per Roma, în marile oraşe italiene Roma şi Pescara.

laura maria sonfalean

Actualul proiect cuprinde 17 lucrări realizate în ulei, pe pânză sau pe carton pânzat, care descriu cadre intime. Titlul proiectului, „Memoria spaţiului personal” face trimitere la raportul dintre un spaţiu şi un timp personal, concepţie ce se referă la percepţia subiectivă a realităţii şi invită la interiorizare şi nostalgie.

Maria Lura Şonfălean îmbină în mod armonios arta cu sportul, ea practicând şi şahul. La vîrsta de 14 ani, în cadrul secţiei de performanţă a CSŞ Tg. Mureş, a fost antrenată de tehnicianul Grigore Fugulyan și a ocupat locul doi la Festivalul internaţional de şah „Elisabeta Polihroniade”, desfăşurat la Băile Olăneşti. Se mai poate lăuda şi cu participarea la Campionatul mondial de şah rezervat şcolarilor, care avut loc la Iaşi.

Szekely Csaba

sus(8)jos(0)

Lasă un răspuns