taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
trei gratii pictura albin kaczka

Expoziție de pictură Albin Kaczka și fiugrine croșetate la Centrul Turistic

Înlesnirile apărute în privința organizării și desfășurării manifestărilor cultural – artistice sunt benefice și la nivelul municipiului Gherla și sunt urmate de vești bune în privința intensificării acțiunilor de popularizare a artei.

În această perioadă semnalăm un bogat program expozițional organizat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului în vitrina instituției din centrul orașului sunt expuse păpușile și alte figurine croșetate de persoanele private de libertate de la Centrul Terapeutic ”Lotus” din cadrul Penitenciarului Gherla îndrumate de Mihaela Bălăi. Un punct de atracție constituie pentru micii vizitatori eroii povestirii ”Albă ca zăpada și cei șapte pitici”.

Un alt eveniment plastic este expoziția de pictură a artistului gherlean Albin Kaczka, care începând cu data de 2 iunie 2021 se prezintă în fața publicului cu 11 lucrări de pictură. Printre ele se află și lucrarea ”Trei grații”, o redare în culori a ansamblului cu același nume din parcul mare al orașului, distrusă din păcate în 2010 de elemente certate cu bunul. Pictorul Albin Kaczka a reușit să imaculeze pe pânză această creație, cândva emblema parcului.  Alte exponate reflectă obiceiuri și tradiții populare de pe meleagurile noastre, cum este tradiționala sărbătoare„Împănatul Boului”.

Expoziția pictorului Albin Kaczka este deschisă toată luna iunie și se poate vizita în intervalul luni-vineri, între orele 9,00-15,00.

Szekely Csaba

sus(7)jos(3)

Lasă un răspuns