taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
expozitie gherla ileana rus

Expoziție de lucrări din flori presate – Oshibana cu Ileana Rus, la Centrul Turistic

La Centrul Turistic s-a prezentat în faţa publicului Ileana Rus, originară din Gherla, stabilită în Bistrița, care a expus 40 de lucrări de flori presate – Oshibana, ceva inedit pentru iubitorii de frumos din localitate.

Participanții la vernisaj au fost receptivi la prezentările făcute de scriitorul şi profesorul gherlean, Iulian Dămăcuş şi ale autoarei. Tot despre expozantă a vorbit managerul centrului, Monica Pătac, care a oferit şi o diplomă de apreciere artistei Ileana Rus.

În urmă cu cinci secole, japonezii, mai cu seamă samuraii, foloseau o tehnică de lucru numită Oshibana, cu plante presate, o modalitate de apropiere de natură, o cale de a învăţa din înţelepciunea ei, totul cu scopul atingerii unei stări de armonie sufletească cât mai deplină.  Asta a urmărit şi Ileana Rus, fostă profesoară de biologie la Gherla.

Iubirea artistei faţă de flori reiese din toate lucrările expuse. Autoarea a expus pe scurt şi etapele Oshibanei, o artă care solicită spirit de observaţie, răbdare şi multă migală.

oshibana flori ileana rus gherla

Tot în cadrul acestui eveniment cultural a avut loc şi lansarea cărţii “Epigrame şi cugetări” a poetului şi instrumentistului gherlean Irimie Perşa, aflat la al treilea volum. Noua apariţie editorială a fost prezentată de prof. Iulian Dămăcuş.

Expoziția de Oshibana este deschisă până pe 28 iulie.

Szekely Csaba

sus(9)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns