taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
expozitie bd centru turistic gabi rusu gherla

Expoziție de gravuri și benzi desenate de Gabriel Rusu, la Centrul Turistic

Amatorii artelor plastice se bucură şi în această perioadă de evenimente importante. Primăria municipiului Gherla și Centrul Turistic organizează, în perioada 5-27 octormbrie 2021, expoziția de grafică cu tema „Transilvania de odinioară în hașuri”, prezentată de artistul clujean Gabriel-Virgil Rusu.

În expoziția de față, artistul s-a transformat din cercetător și povestitor al istoriei într-un ilustgrator al ei. Sunt expuse 30 de lucrări – benzi desenate și gravuri, prin care se urmărește o altfel de reconstituire a lumii medievale a Transilvaniei.

Între lucrări, la loc de cinste, câteva lucrări legate de locul de baștină al artistului – Cetatea lui Martinuzzi și biserica armenească din Gherla, Castelul Kornis de la Mănătirea.

gabi rusu gherla bd

Gabriel-Virgil Rusu, originar din Gherla, este cadru didactic universitar și cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca. Ca grafician a debutat în anul 1990 în revista „Universul copiilor” din București cu banda desenată Aventură pe planeta Ohm. De atunci și până în prezent a realizat și publicat trei albume de autor și 40 de lucrări în diferite reviste pentru copii din țară și din străinătate. De-a lungul carierei artistice – ca autor de benzi desenate și ilustrator – acesta a obținut 12 premii, premii de exceleță și mențiuni și a expus lucrări în cadrul unor expoziții personale și saloane de benzi desenate din România, Polonia, Serbia și Belgia. Este unul dintre câștigătorii concursului cu tema „Eroii care fac istorie” organizat de Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov în anul 2020.

Autodidact în materie de grafică, Gabriel-Virgil Rusu acordă o atenție mare detaliilor și hașurilor, încadrându-și personajele în decoruri frumos concepute. În realizarea benzilor sale desenate preferă temele istorice – inspirate din propriile cercetări, cu predilecție din istoria Transilvaniei – sau științifico-fantastice, acestea din urmă după textele unor autori consacrați: Jules Verne, Isaac Asimov, Pierfrancesco Prosperi, Frederic Brown, Xiao Jianheng, Lucian Merişca, Rodica Bretin și alții.

Expoziţia de la Centrul Turistic din Piaţa Libertăţii nr.3 poate fi vizitată în zilele luni-vineri în intervalul orar 9,00-15,00.

Szekely Csaba

sus(14)jos(1)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?