taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
expozitie gherla sic szek

Expoziţie de artă populară din Sic și Călata la Gherla

Primăvara aceasta oferă amatorilor de frumos din municipiul Gherla un bun prilej de a admira lucrările unor artişti populari din localitate, dar și de a redescoperi tradițiile zonei.

După expoziţia reuşită a membrilor cercurilor artistice din cadrul Clubului Copiilor din localitate, începînd cu data de 28 aprilie, în sălile Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din centrul municipiului Gherla  este deschisă expoziţia de artă populară a artistei Filep Erzsébet din Gherla.

Filep Erzsébet este de peste 12 ani este o prezenţă consecventă şi la evenimente internaţionale de profil. Ea s-a aflat printre artiştii populari prezenți la Casa Tradiţiilor din Budapesta, unde a expus o păpuşă îmbrăcată în portul sican. La Gherla iese în faţa publicului a doua oară, după ce în urmă cu trei ani a avut o expoziţie asemănătoare la Muzeul de Istorie.

expozitie gherla sic szek

De această dată sunt expuse costume populare tradiţionale din comunele Sic şi Călata, dar şi din alte sate transilvane.

Se regăsesc în expoziție perdele și draperii, fețe de masă, perne și fețe de pernă,  prosoape, baticuri, dantele croșetate, farfurii ornamentale. La loc de cinste sunt obiectele de artizanat din localitatea Sic, binecunoscută mai ales prin păstrarea obiceiurilor şi datinilor populare specifice zonei. Sunt lucrări deosebit de frumoase, realizate cu multă migală și pricepere.

expozitie gherla sic szek

La vernisajul expoziţiei de miercuri de la Gherla au vorbit managerul Centrului Turistic, Monica Pătac, László Eszter din partea filialei Cluj a Casei Tradiţiilor Populare Ardeleneşti şi primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan.

Expoziţia de artă populară de la Centrul de Informare şi Promovare Turistică Gherla va fi deschisă pentru public începând de marți, 4 mai, până pe 28 mai 2021.

Szekely Csaba

expozitie gherla sic szek

sus(22)jos(3)

Lasă un răspuns