taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
expozitie pictura penitenciar gherla muzeu

Expoziție cu picturi ale femeilor din penitenciarul Gherla la muzeul de istorie

Muzeul de istorie Gherla găzduiește între 27 noiembrie – 11 decembrie 2019 expoziția de pictură ,,Regăsire”, un eveniment organizat de Penitenciarul Gherla.

Sunt expuse 40 lucrări de pictură, realizate de rezidentele din Centrul Terapeutic ,,Lotus” din penitenciar. Expoziția de pictură s-a realizat cu sprijinul pictorului colaborator, Iurie Cojocaru, care de aproape 10 ani coordonează activităţile cercurilor de arte plastice şi creative desfăşurate cu persoanele private de libertate.

expozitie pictura penitenciar gherla muzeu

Pentru acest eveniment a fost lansat un catalog de prezentare, care cuprinde lucrările reprezentative ale rezidentelor realizate în cadrul activității ocupaționale ,,Pictură”.

expozitie pictura penitenciar gherla muzeu

Vernisajul și prezentarea catalogului cu lucrările de pictură ale rezidentelor a avut loc miercuri, 27 noiembrie.  Au fost prezenți reprezentanții Muzeului de Istorie, de la Primăria Municipiului Gherla, Biblioteca Municipală, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Casa de Cultură, Protopopiatul Ortodox Gherla, Centrul de zi ,,Micul Prinț”, Școala Generală nr.1, Liceul Tehnologic Special Dej, Unitatea de Tip Familial, Centrul de Abilitare și Reabilitare Neuropsihică, Cenaclul ,,Ion Apostol Popescu”, Asociația ,,Oastea Domnului”, Fundația Creștină de Ajutorare Cluj, studenți de la Facultatea de Asistență Socială din cadrul UBB Cluj-Napoca.

expozitie pictura penitenciar gherla muzeu

Publicul prezent în sala francofonă a fost salutat de gazda manifestării, managerul Muzeului de istorie Gherla, Alin Henţ, după care au vorbit despre activităţile de reinserţie socială cu persoanele private de libertate Manuela Găbudean, director adjunct Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a Penitenciarului Gherla, directorul Penitenciarului Gherla, Gheorghe Iftinca şi primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, care a subliniat că „Gherla este un oraş viu, unde cultura este la ea acasă, dovadă şi această expoziţie”.

Pe parcurs au intervenit pe marginea lucrărilor expuse mai mulţi oaspeţi, printre care clujeanul Petru Morar, preşedintele Fundaţiei Creştine de Ajutorare (FCA) Cluj-Napoca, care sprijină activităţile educaţionale în Penitenciar de peste 20 de ani.

Szekely Csaba

sus(3)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns