gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
locuri de munca iclod fabrica calorifere
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon chei gherla unixocd
copii capra gherla

Expoziție, concert de colinde și obiceiuri de iarnă cu copiii de la Palatul Copiilor Cluj- Structura Gherla

O expoziție de artă meșteșugărească, cu concert de colinde și obiceiuri de iarnă, cu copiii de la Palatul Copiilor Cluj – Structura Gherla, a avut loc la Gherla pe 11 decembrie, sub genericul „Armenopolis în prag de sărbătoare”, informează Tradiții Clujene.

Evenimentul, ajuns la ediția a IV-a, a fost organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Gherla, prin Centrul Muzeal de Istorie, și cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, a organizat cea de-a IV-a ediție a proiectului educativ „Armenopolis, în prag de sărbătoare”.

Programul artistic, care a inclus colinde tradiționale și obiceiul „Capra”, a fost susținut de elevii clasei a IV-B de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, coordonați de prof. înv. primar Deac Alina Simona. De asemenea, au participat Grupul de colindători de la cercul de muzică vocală și instrumentală de la Palatul Copiilor Cluj – Structura Gherla și interpreta Cecilia Coloji, sub îndrumarea prof. Leleu Gyongy.

Expoziția laureaților de la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, faza județeană și națională, a fost un alt punct de atracție. Elevii din Gherla și Dej care au prezentat lucrările au fost pregătiți de profesorii Katona Daniela, Madar Iulia și Tomșa Loredana, de la Palatul Copiilor Cluj – Structura Gherla și Structura Dej.

Încă de la prima ediție, proiectul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Gherla. Primele două ediții s-au desfășurat la Muzeul de Istorie din Gherla, iar anul acesta, ediția a IV-a, a fost găzduită în frumoasa sală de festivități a noului sediu al muzeului, „Centrul Muzeal de Istorie”. Acesta este coordonat de directorul drd. Mátyás József și custodele Morar Sebastian. Muzeul a fost amenajat într-una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, un imobil de patrimoniu construit în anul 1747, cunoscut sub numele de „Casa Lászloffy”.

Proiectul „Armenopolis în prag de sărbătoare” a fost coordonat de prof. Daniela Katona de la Palatul Copiilor Cluj – Structura Gherla și a beneficiat de sprijinul prof. Berceni Raluca și prof. Kurusian Ildiko de la aceeași instituție, precum și al prof. Borșan Corina de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Dej.

foto: Tradiții Clujene

marketing promovare firma gherla adhub

Lasă un răspuns