taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
expozitie gherla centru reabilitare

Expoziţia „Handmade fără limite” cu lucrări ale tinerilor de la Centrul de Abilitare și Reabilitare

La Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla s-a deschis o inedită expoziţie, „Handmade fără limite”, cu lucrările tinerilor din cadrul Centrului de Abilitare şi Reabilitare din localitate.

Cu această ocazie, în sala mare a centrului sunt expuse peste o sută de obiecte decorative realizate de persoanele adulte cu dizabilităţi intelectuale ale instituţiei de pe strada Plugarilor.

Printre exponate se găsesc broderii cu ac persan needle punch, decoraţiuni cu lavandă (centrul are lângă sediu o plantaţie proprie de lavandă), pictură pe sticlă, goblenuri, diferite lucrări de artizanat şi alte obiecte de artă realizate de cei 50 de locatari ai acestei instituţii de asistenţă socială de interes public.

expozitie gherla centru reabilitare

Toate aceste lucrări de artă sunt rodul preocupărilor creative şi a deprinderilor practice desfăşurate cu aceste persoane cu dizabilităţi intelectuale, care zi de zi sunt angrenate în diferite activităţi de tip ocupaţional.

Expoziția poate fi apreciată ca un eveniment de artă, multe lucrări depăşind amatorismul şi ne referim aici mai ales la broderiile expuse. Mulţi vizitatori chiar s-au interesat de procurarea acestor lucrări deosebit de reuşite.

În prima zi, expoziţia a avut parte de vizitatori, între care un grup de locatari ai Centrului de Abilitare şi Reabilitare, însoţit de cadrele de specialitate ale instituţiei şi de un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

Expoziţia „Handmade fără limite” este deschisă la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Piaţa Libertăţii până la data de 13 decembrie 2019 şi poate fi vizitată în intervalul luni-vineri, între orele 9,00-16,00.

Szekely Csaba

expozitie gherla centru reabilitare

foto: Facebook

sus(6)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?