taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj

Eveniment caritabil pentru un băiat bolnav din Gherla. „Asta e adevărata față a comunității din Gherla!”

Povestea lui Darius, băiețelul de 8 ani din Gherla, care are o tumoare la maxilar, i-a făcut pe mulți să se alăture efortului de ajutorare a familiei. Mai multe persoane au făcut donații și s-au organizat în tot orașul campanii de strângere de fonduri.

Darius are nevoie de o intervenție chirurgicală care se poate face în Austria, la Viena, în Germania, Franța, Italia sau Israel. Costurile sunt mari, iar familia nu are de unde să le acopere.

În efortul de ajutorare s-a implicat învățătorul Ioan Rus de la Școala Nr. 1. Potrivit acestuia, s-au derulat campanii de strângere de fonduri la Penitenciarul Gherla (s-au adunat în jur de 8000 de lei), la Scoala Nr. 1 (4.000 de lei s-au adunat doar de la colegii de clasă ai lui Darius), la liceul Ana Ipătescu (s-au strâns deja 10.000 de lei), liceul Petru Maior, Liceul Tehnologic, Protopopiatul Ortodox Gherla, dar au venit bani și din fondul de urgență de la primărie, de la Școlile din Mintiu Gherlii și Iclod, de la persoane particulare, chiar și de la pensionari care au dat din puținul lor pentru a-l ajuta pe Darius. Un medic stomatolog din Gherla, Călin Fodor, a donat 3.000 de euro.

Până în prezent s-au adunat aproximativ 12.000 de euro și mai sunt necesari bani pentru deplasare și pentru tratamentul de după operație.

Intre timp, problema lui Darius s-a agravat, după ce medicii i-au descoperit o infecție la sistemul osos, din cauza căruia avea dureri în tot corpul. A fost necesară internarea la Institutul de Oncologie la Cluj, pentru un tratament injectabil. S-a agravat și tumoarea de la maxilar, care poate fi operată doar după înlăturarea infecției.

Învățătorul copilului a contactat autoritățile locale, iar cu sprijinul administratorului public Vlad Bărbos a pus la cale un eveniment caritabil, care își propune să adune banii de care este încă nevoie.

Vineri, 22 februarie 2019, de la ora 19, are loc la restaurantul Escape o seară de caritate, un eveniment la care pun umărul Angela Rusu, Vlad Gliga & Vibes Live Band, Doris Pădureanu, Ioana Ispas, Alex Onofrei.

Intrarea se face pe bază de invitație, în valoare de 80 lei/persoană, care include aperitiv, fel principal și băuturi non alcoolice.

Invitațiile se găsesc la Escape Club din parcul mare, iar informații suplimentare se pot obține la telefonul 0729.222.023.

Cei prezenți s-ar putea să aibă o surpriză chiar din partea lui Darius.

„M-am bucurat să descopăr că oamenii din Gherla știu să fie sensibili la astfel de cazuri. Asta e adevărată față a comunității din Gherla. Mulți n-ar fi crezut că o să reușim să strângem atâția bani”, spune învățătorul Ioan Rus. „M-am implicat pentru că este elevul meu, e un copil bun, a avut rezultate bune la concursurile școlare, chiar dacă era bolnav. Vreau să-l ajut pentru că merită, este un suflet de copil și trebuie să fim alături de el”.

sus(33)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns