hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa

chefi la cutite

Erou sau impostor – un bucătar din Gherla la „Chefi la Cuțite” pretinde că a luptat în războaie, MAPN dezminte – VIDEO

Siroaie de lacrimi au curs din ochii telespectatorilor după o emisiune TV, în care un tânăr de 31 de ani din Gherla a povestit cum a luptat în războaie, cum a omorât oameni prin țări străine pentru a se salva, cum a suferit răni extrem de grave, dar și cum a scăpat din toate cu bine.

Bărbatul i-a impresionat la maximum pe jurații din emisiunea „Chefi la cutite”, difuzată de Antena 1, care i-au acordat la final cele trei cuțite, semn al recunoașterii depline a calităților sale de bucătar.

Numai că în scurt timp au început să apară și reacții ale unor cunoscuți ai „eroului”, care desființau toate afirmațiile acestuia privind participarea la lupte, războaie, ucideri. „Omul fabulează, n-a fost în niciun razboi. El a povestit după emisiune că producatorii de la televiziune i-ar fi cerut să spună acele povești”, au declarat apropiați ai bucătarului, stabilit de câtiva ani la Dej.

Miercuri seară, la câteva zile după emisiunea difuzată la TV, a venit și poziția oficială a Ministerului Apărării Naționale din România, în care se arată că în evidențele instituției nu apare cineva cu acest nume. Asta deși bucatarul din emisiunea TV a declarat că are „o pensie de veteran de 360 de lei”.

miklos tolnai gherla dej chefi la cutite

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii.

De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate.

Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.

Televiziunea Antena 1 a înlăturat de pe Youtube emisiunea în care a fost prezent bucătarul din Gherla, însă înregistrarea a rămas disponibilă pe alte canale.

video in continuare – înregistrarea emisiunii difuzate la TV

sus(5)jos(19)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns