taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
pilot avion cabina cluj boeing pilot

Emoții la zborul cu avionul? Vezi ce se întâmplă la decolare în cabina piloților, la Cluj – VIDEO

Călătoriile cu avionul au avantajul vitezei, așa poți ajunge cel mai rapid la destinație. Dar mulți călători sunt cuprinși de emoții uriașe la decolare. În timp ce așteaptă cu înfrigurare ridicarea de la sol, inima bate tot mai puternic, iar gândurile de tot felul își fac loc: dacă se întâmplă ceva? 

Emoțiile cresc atunci când motoarele uriașe își măresc turația. În doar câteva secunde, viteza de deplasare crește amețitor, avionul trepidează tot mai tare, iar în cele din urmă, se dezlipește de pe pistă.

Și totuși, liniștea nu se instalează în mintea pasagerului care trece poate prima dată prin această experiență: mașinăria cu zeci sau sute de suflete la bord e înclinată, cu botul în sus, iar cei mai speriați stau lipiți de spătare, cu mânile încleștate pe cotiere. Unii nici nu suflă. Se mai aude doar câte un scâncet de bebeluș, care habar nu are ce se întâmplă.

Totul începe să se calmeze după câteva minute, când aparatul de zbor atinge înălțimea de croazieră. Din difuzoare se aude o voce caldă de dominșoară: „Puteți să vă desfaceți centurile de siguranță”. Acum totul devine lin, soarele strălucește la ferestre, chiar dacă la plecare poate era urât, frig și ploua. Peisajul cu nori pufoși pe cerul albastru uimește plăcut, iar gândurile se liniștesc. Totul e în regulă.

Se știe că zborul cu avionul este cel mai sigur mod de transport. Așa că problemele nu-și au rostul, dar cine pote opri gândurile?

Dacă pasagerii au voie să aibă emoții, acestea nu își au locul în cabina piloților. Aici trebuie mult calm, atenție, disciplină. Și de asta depinde un zbor fără probleme.

Care e atmosfera în cabină, la decolare? Begad Khallaf, un pilot egiptean, aflat la bordul unui Boeing 737, a postat recent pe internet imagini filmate la plecarea de pe aeroportul din Cluj-Napoca, cu destinația Hurghada.

Filmulețul este însoțit și de explicații tehnice. Poți acum să vezi cum se fac pregătirile de plecare, să auzi discuțiile piloților cu turnul de control, chiar din centrul de comandă al avionului, să vezi ce manevre se fac, ce butoane se apasă, ce manete se trag și mai ales, să vezi decolarea „din față”, așa cum foarte puțini au plăcerea.

Experiența vizionării este una inedită pentru călătorul obișnuit, iar filmul ar putea să îi mai liniștească pe cei care au emoții la călătoria cu avionul. Sunt pe mâini bune!

video în continuare

vezi pe acleași subiect

Aterizare la Cluj cum puțini văd, un pilot de avion filmează peisaje printre nori – VIDEO

 

sus(17)jos(2)

Lasă un răspuns