taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
elicopter prabusit sibiu campia turzii cincu

Elicopter militar prabusit in Sibiu. 8 persoane decedate. Se deplasau de la Campia Turzii la Cincu

Un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se, zece persoane, opt dintre acestea fiind decedate. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

Opt persoane au murit după prăbuşirea elicopterului militar în judeţul Sibiu, iar alte două au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Târgu Mureş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acţiunea de căutare a elicopterului este coordonată de judeţul Sibiu, dar sunt implicate forţe şi din Mureş.

„În accidentul aviatic s-au înregistrat opt persoane decedate, iar alte două victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care a ajuns în zona accidentului”, a spus Bianca Sabău.

Ea a confirmat faptul că elicopterul s-a prăbuşit în zona denumită Stejăriş, între localităţile Iacobeni şi Mălâncrav, într-o zonă împădurită.

Surse oficiale au declarat, corespondentului Mediafax, că un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri, în judeţul Sibiu, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni.

Potrivit ministrului Apărării, Mircea Duşă, elicopterul se îndrepta de la Câmpia Turzii spre Cincu şi s-a prăbuşit în apropierea poligonului. „Am alertat autorităţile şi echipele de intervenţie şi ale SMURD pentru a ajunge cât mai repede acolo. Am dispus o anchetă tehnică”, a spus Duşa.

Duşa a mai spus că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă. „O să mă deplasez şi eu în zonă. Acum sunt în Ardeal, aşa că o să ajung destul de repede. S-au luat măsuri să fie alertaţi toţi care au atribuţii de intervenţie de urgenţă”, a mai declarat Duşa.

Potrivit căpitanului Cristian Mureşan, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, instituţia a fost solicitată să intervină la locul accidentului, în care au fost implicate zece persoane.

Potrivit unor surse din cadrul MApN, elicopterul prăbuşit în judeţul Sibiu aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Sursele citate au mai spus că echipajul de zbor, format din trei persoane, era tot angajat al acestei baze.

În zona Poligonului Cincu are loc vineri un exerciţiu militar la care participă români şi americani. În perioada 11-25 noiembrie, militari din unităţi şi mari unităţi subordonate Statului Major al Forţelor Terestre şi din unităţi ale Brigăzii 173 Aeropurtată a SUA participă, la Câmpia Turzii şi Cincu, judeţul Braşov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigadă 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul’.

În cadrul acestei activităţi, militarii se vor antrena în comun executând activităţi de instruire specifice unităţilor de paraşutişti, precum şi trageri cu armamentul de infanterie din dotare, arată Ministerul Apărării Naţionale. (foto: captura Antena3)

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

1 comentariu

  1. Dorin Fodor, originar din Gherla cu parinti si bunici din Taga, a trecut intr-o lume mai buna unde aripile lui il vor duce prin locuri doar visate. Sunt un fost coleg de clasa care descopera cu mahnire aceasta stire."Dovleacule" sa iti fie tarana usoara si Dumnezeu sa te primeasca si sa iti ierte pacatele!

    sus(13)sus(0)

Lasă un răspuns