taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
sala clasa banca goala

Elevii din clasele VIII, XII și XIII revin la școală, în ce condiții

Sâmbătă a fost emis ordinul comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii nr. 3459/280/06.03.2021, care modifică măsurile de organizare a activităţii in cadrul unităţilor/instituţiilor de invăţămănt în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea imbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de invăţămănt pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămănal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, in funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepţia depăşirii pragului de 6/1000, unde intrarea in carantină se aplică imediat.

În situaţia in care incidenţa cumulată in ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar mai mică de 6/1000 de locuitori, participarea la ore este cu prezenţă flzică în unitatea de invăţămănt pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţămăntul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

La nivelul localităţilor unde este instituită măsura carantinei zonale nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor in unităţile de învățământ şi activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online.

Este permisă organizarea cu prezenţa flzică in unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată in ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:
– simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali,
– evaluărilor naţionale;
– orelor remediale pentru toate clasele.

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din invăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată in sălile de clasă, in timpul deplasării in incinta unităţii de învăţământ şi in timpul pauzelor, atăt în interior, cât şi in exterior.

La orele de specialitate din invăţămăntul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare.

Masca de protecţie nu este obligatorie in cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate in spaţii exterioare.

sus(9)jos(8)

Lasă un răspuns