taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
liceu petru maior gherla erasmus

Elevii de la liceul Petru Maior în proiectul Erasmus+

În perioada 2018-2020, Liceul Teoretic “Petru Maior” este implicat, alături de şcoli dințări europene (Germania, Turcia, Polonia, Italia şi Bulgaria) în parteneriatul școlar Erasmus+,”Unique Notes of the Same Song”, proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectul își propune să constuiască un pod melodic între culturi diverse și să evidențieze, în acompaniamentul instrumentelor tradiționale specifice țărilor partenere, că suntem toți de fapt note ale aceluiași cântec.

Prima întâlnire transnațională a avut loc în Germania, cea de a doua în Turcia și cea de a treia în Italia, la Palermo.
Aceasta ultimă întâlnire a reunit profesorii și elevii școlilor partenere într-un oraș asupra căruia fenicieni, greci, romani, germani și spanioli și-au lăsat amprenta timp de aproape trei milenii, construind din fragmente de limbă, artă și arhitectură un fascinant cosmopolit oraș mediteranean. E locul ideal pentru o întâlnire de proiect care reunește echipe multiculturale caracterizate de modele diverse de mentalitate, comportamente sau obiceiuri.
Reprezentantii țărilor partenere au colaborat pentru realizarea obiectivelor proiectului, realizând că diversitatea poate fi o reală sursă de cunoaștere și experiențe.

liceu petru maior gherla erasmus

liceu petru maior gherla erasmus

liceu petru maior gherla erasmus

liceu petru maior gherla erasmus

Implicarea în activitățile proiectului a reprezentat pentru profesori posibilitatea de a interacționa cu sistemele educaționale ale altor țări europene, de a face schimb de bune practici, de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare și cele sociale prin contact cu reprezentanții școlilor partenere.

Elevii au devenit mai motivați să învețe limbile străine, mai încrezători în forțele proprii, dornici să călătorească sau să studieze în țări europene, mai deschiși și toleranți față de culturi și tradiții diferite, uneori distonante cu cele proprii.

“Am trecut experiența Erasmus pe lista celor mai frumoase de până acum. Faptul că în doar câteva zile petrecute în Palermo am reușit să leg prietenii pentru o viață a însemnat mult pentru mine, deoarece mi-era greu să cred că tineri din diverse țări pot ajunge să se înțeleagă atât de bine. Am avut ocazia să aflu câte ceva din cultura Italiei, să învăț dansuri specifice, să vizitez multe locuri fascinante, să gust delicioasele mâncăruri italienești. Mă bucur că am avut șansa să particip la un proiect care mi-a oferit această experiență de neuitat și consider că fiecare tânăr de vârsta mea merită să aibă macar o dată o asemenea oportunitate!”.

liceu petru maior gherla erasmus

sus(14)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns