taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj

Elevi din Gherla la concurs de educaţie rutieră la Suncuiuş – FOTO

Copii din zece județe s-au întrecut, la final de săptămână, într-o amplă competiție de educație rutieră.

Între 12-14 mai 2017, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost implicați într-un amplu concurs de educație rutieră, organizat în localitatea bihoreană Șuncuiuș.

Concursul de Educaţie Rutieră „Memorialul Matei Virgil”, organizat de Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Poliţiei Rutiere și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, ajuns la cea de-a treia ediție, face parte din acțiunile cuprinse în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene al Ministerului Educației Naționale.

În competiție au fost angrenate 13 echipaje de elevi din clasele V – VIII, reprezentând zece județe, respectiv un echipaj din județul Alba, coordonat de prof. Andrei Liviu, un echipaj din județul Arad, coordonat de profesorul Dumitru Miron, un echipaj din județul Caraș-Severin, coordonatori prof. Alina și Lorena Șelariu, un echipaj din județul Cluj, coordonat de prof. Dorel Verde, un echipaj din județul Dâmbovița, coordonat de prof. dr. Susana Marinescu, un echipaj din județul Mureș, coordonatori profesorii Dan Moldovan şi Viorel Suciu, unul din județul Satu-Mare, coordonat de profesorul Gheorghe Pop, un echipaj din județul Timiș, coordonat de prof. Ioan Popovici, alt echipaj din județul Vaslui, coordonat de prof. Mihai Moșnianu și două echipaje de elevi din județul Bihor, coordonate de prof. Severus Lazău, Emil Bodea, Bogdana Haragoș și Loredana Ungur.

galerie foto: imagini de la concurs

galerie foto gherlaScopul concursului a fost formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul elevilor.

În cadrul concursului, elevii de gimnaziu participanţi au trecut prin mai multe probe: parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală, proba teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor privind normele rutiere.

Fiecare echipaj participant a avut în componenţă doi elevi din unități școlare din municipiul Târgoviște, municipiul Satu Mare, municipiul Vaslui și din localitățile Gherla, Blaj, Bocşa, Reghin, Șag, Chișinău Criș și Șuncuiuș, care au avut ocazia de a-şi dovedi, în timpul concursului, cunoştinţele acumulate în materie de educaţie rutieră (anexăm foto).

În urma susținerii celor trei probe: teorie, îndemânare pe bicicletă – poligon și parc școală, clasamentul final pe echipe a fost următorul:
– locul I – Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, Bihor: elevii Ungur Amalia, Haragoș Alexandru, coordonat de prof. Bodea Emil;
– locul al II – lea – Școala Gimnazială „Floarea Bogdan” Reghin: elevii Molovan Rareş şi Zajzon Cristina, coordonator profesori Dan Moldovan, Viorel Suciu;
Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, Sălaj: Negrean Daria, Szabo Georgian, coordonat de prof. Mariana Goron,
– locul al III – lea – Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște, Dâmbovița: elevii Cristea Andrei şi Matei Cosmina, coordonator – prof. dr. Susana Marinescu.

Individual, premianții concursului pe probe au fost:

Clasament general

Ungur Amalia – fete, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonator – prof. Bodea Emil.
Moldovan Rareş – băieți, Școala Gimnazială „Floarea Bogdan” Reghin, coordonatori profesori Dan Moldovan, Viorel Suciu;

Teorie:
Ungur Amalia – fete, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonator – prof. Bodea Emil.
Haragoș Alexandru – băieți, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonator – prof. Bodea Emil.

Poligon:
Baciu Anamaria – fete, Școala Gimnazială Nr.2 „Dimitrie Cantemir” Vaslui, coordonator prof. Mihai Moşneanu;
Varga Sergiu – băieți, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonatori – Haragoș Bogdana și Ungur Loredana.

Parc școală:
Cristea Andrei – băieți, Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște, Dâmbovița coordonator – prof. Susana Marinescu;
Ungur Amalia – fete, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonator – prof. Bodea Emil.

La finalul competiției, participanții au fost recompensați de organizatori cu premii și diplome.

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns