taxi gherla telefon
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
elevi gherla gardienii patrimoniului satu mare szamosujvar

Elevi din Gherla în finala concursului „Gardienii patrimoniului” de la Satu Mare

Elevii Liceului teoretic cu predare în limba maghiară „Kemény Zsigmond” din Gherla au fost la înăţime la ediţia din acest an a finalei pe regiunea Transilvania Nord  a Concursului „Gardienii patrimoniului – adoptă un monument istoric”.

Întrecerile finale la care au participat cinci echipaje reprezentând tot atâtea şcoli din zona de nord a Transilvaniei au avut loc pe 10 martie, în sala Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Elevii din Gherla și-au ales ca obiectiv Castelul Kornis din localitatea Mănăstirea, comuna Mica, aflat în împrejurimile municipiului Dej. 

La Satu Mare au concurat cu colegii lor din Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare şi Carei. Competiţia a fost câştigată de echipajul  Colegiului Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca, care a preluat o mănăstire franciscană din centrul vechi a Clujului.

Alături de elevii clujeni, în finala pe ţară a concursului au mai promovat   reprezentanţii  Gimnaziului „Kölcsei  Ferenc” din Satu Mare şi ai Liceului de Arte Oradea.

Finala pe ţară  a concursului care face parte dintr-un program al Uniunii Europene, este programată pe 7 aprilie 2019, la Cluj-Napoca.

În 2018, echipajul liceului din Gherla s-a clasat pe primul loc, câştigând o excursie la Bruxelles.

Szekely  Csaba

foto: Facebook / Örökségünk Őrei

sus(3)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns