taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
elevi gherla gardienii patrimoniului satu mare szamosujvar

Elevi din Gherla în finala concursului „Gardienii patrimoniului” de la Satu Mare

Elevii Liceului teoretic cu predare în limba maghiară „Kemény Zsigmond” din Gherla au fost la înăţime la ediţia din acest an a finalei pe regiunea Transilvania Nord  a Concursului „Gardienii patrimoniului – adoptă un monument istoric”.

Întrecerile finale la care au participat cinci echipaje reprezentând tot atâtea şcoli din zona de nord a Transilvaniei au avut loc pe 10 martie, în sala Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Elevii din Gherla și-au ales ca obiectiv Castelul Kornis din localitatea Mănăstirea, comuna Mica, aflat în împrejurimile municipiului Dej. 

La Satu Mare au concurat cu colegii lor din Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare şi Carei. Competiţia a fost câştigată de echipajul  Colegiului Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca, care a preluat o mănăstire franciscană din centrul vechi a Clujului.

Alături de elevii clujeni, în finala pe ţară a concursului au mai promovat   reprezentanţii  Gimnaziului „Kölcsei  Ferenc” din Satu Mare şi ai Liceului de Arte Oradea.

Finala pe ţară  a concursului care face parte dintr-un program al Uniunii Europene, este programată pe 7 aprilie 2019, la Cluj-Napoca.

În 2018, echipajul liceului din Gherla s-a clasat pe primul loc, câştigând o excursie la Bruxelles.

Szekely  Csaba

foto: Facebook / Örökségünk Őrei

sus(3)jos(4)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?