taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
scoala online laptop copil

Elevi de la școlile și liceele din Gherla calificați în etapa superioară la Olimpiada Națională Gazeta Matematică

Olimpiadele școlare sunt suspendate în anul școlar 2020-2021. Pentru elevii iubitori ai matematicii se desfășoară însă online, în premieră, Olimpiada Națională Gazeta Matematică.

Concursul se desfășoară conform Regulamentului elaborat de către Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Etapa I, pe unități de învățământ, a avut loc în data de 20 februarie 2021. Competiția s-a desfășurat online, în organizarea profesorilor de matematică. Subiectele au fost teste grilă la fiecare clasă, cu 20 de întrebări  cu răspuns unic, iar timpul de lucru a fost de două ore. Punctajul maxim a fost de 20 puncte, iar condiția pentru calificarea la etapa urmatoare a fost de minim 15 puncte. Subiectele au fost unice la nivelul județului Cluj.

De la Școala Gimnazială Nr.1 din Gherla au participat la această etapă 19 elevi de gimnaziu, dintre care nouă elevi din clasa a V-a, trei elevi din clasa a VI-a, șapte elevi din clasa a VII-a.

S-au calificat în etapa următoare cinci elevi: Cătinean Ianis, cu punctaj maxim (20 puncte), Boca Dragoș, Rusu Tania Raisa, Cîmpean Andreea, Hojda Anna, toți cu 16 puncte din 20, elevi în clasa a V-a, pregătiți de prof. Gabriel Bandi.

De la Liceul Teoretic „Petru Maior” au participat la întrecere 11 elevi. S-au calificat pentru etapa următoare
Kurusian Hacic (clasa a VIII-a, cu 17 puncte, prof. Aura Buju), Șteiu Mihnea (clasa a X-a, cu 17 puncte, prof. Alina Șteiu), Fuia Daria (clasa a XII-a, cu 15 puncte, prof. Aura Buju).

La Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” au participat la olimpiadă elevi din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a. Doi elevi din clasa a XI-a s-au calificat pentru etapa următoare: Lung Ionuț (17 puncte, clasa a XI-a A) și eleva Rus Vasti (18 puncte, clasa a XI-a A), profesor Sonia Rus.

Pe 20 martie 2021 de la ora 10 are loc următoarea etapă a olimpiadei (locală), care se va desfășura local. Elevii vor avea de rezolvat 24 de întrebări grilă cu diverse permutări ale problemelor și variantelor de răspuns, generate aleatoriu pentru fiecare elev. Concursul se va derula pe platforma Naţională a Olimpiadei, construită de SSMR și Intuitext.

Fenomen îngrijorător în învățământul online

„La nivelul concursului de matematică pe care l-am organizat, avem informații și unele dovezi că, statistic, e fraudat în proporție de 5%”, atrage atenția profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, într-un interviu publicae de edupedu.ro. “Copilul educat din clasele mici în sistemul fraudei este un mare pericol pentru viitorul acestei țări!”

Radu Gologan a atras atenția de mai multe ori, prin mesaje postate pe rețelele sociale, asupra înmulțirii tentativelor de fraudă, atât la concursul matematic, cât și în general, în învățământ.

Radu Gologan consideră că vina pentru situația actuală este în general împărțită, dar insistă pe rolul negativ al părinților, care își încurajează copiii să încalce regulile, începând cu primii ani de școală.

El atrage atenția că, în timp ce țări unde “pandemia” comportamentului neetic practic dispăruse au luat, în timpul perioadei de școală online, măsuri drastice pentru a preveni frauda, “noi nu am ajuns niciodată să conștientizăm că acestea sunt lucruri extrem de grave”.

Radu Gologan a mai anunțat că a discutat serios în ședința Consiliului Societății despre modalitățile de a reduce fraudarea la Olimpiada Națională a Gazetei, etapa a II-a. „Vom face în așa fel încât la etapa finală, care sperăm să fie în centre universitare offline, lista de rezultate sa conțină și rezultatul de la etapa precedentă. Neconcordanțele vor da de gândit. Așa că, dragi colegi, părinți și elevi, pregătiți-vă să considerați serios partea etică a concursului!”

foto: arhiva

sus(4)jos(2)

Lasă un răspuns