taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
siminic gherla vioara copii curs

Ei sunt ceterașii de mâine – acasă la Alexandru Bob Siminic, cu ucenicii – VIDEO

Câte două ore pe zi se pregătesc 16 copii din Gherla, acasă la maestrul Alexandru Bob Siminic.

Școala „Lăutarii Ardeleni” are un sediu în centrul orașului, în Piața Libertății, la etajul unei clădiri, dar pe perioada rece, muzicianul îi aduce pe copii la domiciliul său de pe strada George Coșbuc. Vrea să le ofere cele mai bune condițîi pentru că ei să poată duce mai departe o artă atât de frumoasă.

Cursurile se țin tot timpul anului, iar cursant poate deveni oricine vrea să descopere tainele cântatului la vioara, ori la violă (contră, braci), contrabas, acordeon, chitară și orgă.

Pregătirile se fac sub îndrumarea maestrului Siminic, dar și cu alți muzicieni înzestrați. La început, toți candidații sunt ascultați pentru a li se descoperi valențele artistice și urechea muzicală, iar până acum, niciunul nu a fost refuzat.

Sper că noi, muzicanții de altădată, n-am trăit degeaba„, spune Siminic, convins că are menirea de a transmite mai departe secretele „meseriei”. Tot el îi felicita pe părinții care au ales acest drum pentru copiii lor, în condițiile în care instrumentiștii sunt tot mai puțini. De vină ar fi tehnologia modernă, internetul, astfel că la spectacole, tot mai des în spatele artiștilor se află doar câte un calculator.

În paralel, Bob Siminic coordonează orchestra Lăutarii Ardeleni, formată din 100 de persoane, 90% dintre ei chiar foști elevi. Pe lângă participările la spectacole și concursuri, Lăutarii Ardeleni cânta la nunți, botezuri și alte evenimente de gen. Asigură chiar alaiul la nuntă și starostele, dar și muzică cu soliști vocali. Muzicianul spune că nu au pretenții la mii de euro, cum cer unii și recunoaște că este tot mai greu să facă față ofensivei DJ-ilor. Știu însă că acei care cunosc ce înseamnă muzica adevărată, îi vor alege.

Ca realizare recentă, Alexandru Bob Siminic se poate mândri cu înregistrările făcute pentru „Tezaure vii”, un proiect UNESCO. A înregistrat alături de Mihai Zegreanu, o trupă de braci și un contrabasist, avându-i alături pe Zamfir și Doru Dejeu. Înregistrările audio și video care vor promova folclorul și muzică românească în toată lumea au avut loc la Casa de Cultură din Gherla.

Cei interesați de oferta maestrului Siminic îl pot contacta la numărul de telefon 0758.928.129.

video în continuare

sus(47)jos(5)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?