taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
foc tabara noapte

Eclipsa totală de lună – zeci de curioși au urcat pe vârful dealului să vadă spectacolul astronomic – VIDEO

Eclipsa de luna de vineri seară s-a văzut bine de la Gherla. În cursul serii, mai mulți curioși au urcat pe dealul de la marginea orașului pentru a vedea un fenomen astronomic rar.

Vremea a fost bună pentru observație, însă în a două parte a eclipsei de luna au apărut și nori pe cer, care au îngreunat vizibilitatea.

Eclipsa a durat în jur de 4 ore, cu faza de acoperire totală de peste 100 de minute. Pământul s-a aflat între Soare și Lună, lăsând doar o lumina roșiatică difuza pe suprafața acesteia.

Mai mulți entuziaști au urcat pe dealurile din jurul orașului pentru a observa mai bine fenomenul. Unii au venit să asiste la un eveniment atât de lung dotați cu scăunele, aparate foto, camere video, binocluri. Iar pentru ca timpul să treacă și mai bine și atmosfera să fie și mai interesantă, s-a făcut și un foc, chiar dacă afară a fost foarte cald.

eclipsa luna cluj

galerie foto gherlaDacă la Gherla, norii au îngreunat puțin observarea, la Cluj cerul a fost aproape senin. Un cititor din Gherla aflat la serviciu la Cluj a fotografiat cele mai importante faze ale eclipsei – vezi galerie foto alăturată.

Pentru amatorii de senzații astronomice – cei care au ratat eclipsa totală de soare din 1999 din România, o pot prinde pe cea din 2020. Aceasta are loc pe 14 decembrie, dar va fi vizibilă doar pentru cei care se vor află în sudul Americii de Sud ori în Antarctica.

Pe 10 iunie 2021 are loc o eclipsa inelară de soare, care va fi vizibilă și din Europa. Pe 4 decembrie 2021 urmează o altă eclipsă totală de soare, vizibilă din sudul Africii și din Antarctica.

video – eclipsa de lună de vineri seară, pe dealurile de lângă Gherla

sus(6)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns