taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj angajare sofer mariflor gherla creare site web gherla dej cluj sofer angajare mondial gherla dej cluj
eclipsa soare

Eclipsă de Soare pe 10 iunie, de unde se poate vedea

Un fenomen astronomic rar va putea fi observat, dacă cerul va permite, joi, 10 iunie 2021: o eclipsă parțială de soare.

Din jumătatea de nord a țării se va putea vedea o eclipsă parțială de Soare, cu acoperire foarte mică a Soarelui de către Lună.

Fenomenul va avea loc când Soarele se va afla sus pe cer și poate fi observat numai cu filtre speciale: filtru de sudură foarte închis la culoare sau filtru Mylar.

Nu se recomandă observarea prin ochelari de soare sau alte metode improvizate, deoarece există riscul de afectare iremediabilă a ochilor.

Pentru România, eclipsa începe mai devreme în vestul și nord-vestul țării. Cel mai devreme eclipsa începe la ora 13:17 (ora României) și cel mai târziu la 14:08, în estul țării. În zona Cluj-Gherla-Dej, eclipsa începe la ora 13.27.

În nord-vestul țării, acolo unde Soarele va fi acoperit cel mai mult, durata eclipsei este de 1h 18 minute. În centrul tării durata eclipsei poate fi și de câteva minute, potrivit astro-urseanu.ro.

Cerul se anunță parțial acoperit joi la Gherla, dar cu puțin noroc, amatorii de astfel de fenomene vor putea observa eclipsa în toată splendoarea ei.

foto: arhiva

sus(7)jos(0)
sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?