taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
gala excelentei cluj

Echipele de succes elev-profesor, sărbătorite la Gala Excelenței – premiu pentru o elevă și profesorul îndrumător de la liceul „Petru Maior”

În cadrul Galei Excelenţei Clujene 2017, organizată luni, 2 octombrie, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj, au fost premiate mai mult de 150 de echipe de succes elev-profesor din domeniile teoretic şi special.

Festivitatea a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor, cu participarea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Ariana Bucur.

Aproximativ 500 de elevi şi profesori clujeni au primit distincţia de ,,Excelenţă în educaţie” într-o gală festivă la care au fost invitaţi, ca parteneri ai sistemului de învăţământ, şi reprezentanţii autorităţilor publice locale, respectiv partenerii educaţionali. La gala au participat prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, şi ÎPS Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ.

Premiul de Excelenţă în Educaţie se acordă în fiecare an unui elev şi profesorului său ca semn de recunoaştere a unor rezultate excepţionale obţinute în anul respectiv.

În 2017, această distincţie a fost oferită elevului Streza Rareș de la Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă” Cluj-Napoca şi profesoarelor Miclea Cristina și Boar Felicia, care l-au pregătit. Elevul din clasa a XII-a a obţinut anul școlar trecut o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Biologie şi numeroase premii la olimpiadele şi concursurile naţionale pe toată perioada liceului.

Premiat pentru întreaga activitate pusă în slujba învăţământului a fost şi profesorul clujean Sândean-Ovadiuc Vasile. Fost director al Colegiului de Muzică ,,Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca, profesorul şi-a câştigat respectul colegilor şi elevilor, fiind un adevărat model profesoral şi o personalitate în domeniu.

Tradiţionalului top al unităţilor şcolare clujene i-a fost alocată o secţiune şi anul acesta, unităţilor de învăţământ fiindu-le repartizate, ca premiu, fonduri pentru dezvoltarea instituţională, iar directorii lor fiind premiaţi pentru performanţa managerială.

Locul I: Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, director Corega Constantin
Locul II: Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, director Turcu Adina Claudia
Locul III: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, director Zamfir Marinela Violeta
Locul III: Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, director Graur Smaranda

Liceul „Petru Maior” din Gherla s-a aliniat elitei unităţilor şcolare clujene prin rezultatul meritoriu al elevei Bumb Andra Maria, care a reprezentat cu cinste judeţul Cluj la etapa naţională a olimpiadei de limba şi literatura română, organizată la Alba-Iulia. Atât elevei, cât şi profesoarei îndrumătoare Cosmina Monoșes, le-au fost înmânate diplome de excelenţă în educaţie şi premii în bani.

Organizatorii Galei de excelenţă dedică un moment în fiecare an pentru aprecierea rezultatelor extraordinare din învăţământul special şi din cel rural. În 2017, un premiu special pentru implicarea în dezvoltarea învăţământului special a fost oferit Centrului Școlar Pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca – director Cismașu Vasilica, iar pentru dezvoltarea învăţământului rural Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă”, com. Mihai Viteazu – director Arion Daniela Maria.

De asemenea, conducerea I.S.J. Cluj şi-a dorit, pentru al doilea an consecutiv, să premieze tinerii profesori care au ales să urmeze o carieră în învăţământ. Sapte tineri profesori clujeni, absolvenţi ai anului 2017, care au obţinut note între 9,50 şi 10 la prima lor participare la examenul de Titularizare au fost felicitaţi, în cadrul Galei Excelenţei.

Joi, 5 octombrie 2017, odată cu celebrarea Zilei Educaţiei, la ora 16, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, are loc premierea elevilor şi profesorilor de excelenţă din domeniul vocaţional – artistic şi sportiv.

Evenimentul Gala Excelenţei în Educaţie, deja de tradiție, își propune nu numai să stimuleze performanța școlară prin premiile financiare obținute prin colaborarea cu Consiliul Județean Cluj, ci și să transmită public un mesaj de valorizare a învățământului și în special a celor dedicați lui, care fac performanță anual.

 

sus(24)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns