taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
colinde gradinita casuta fermecata gherla copii brad

“E vremea colindelor” cu copiii de la Grădinița Căsuța Fermecată Gherla – FOTO

Crăciunul aduce cu el forfotă de bucurie, entuziasm şi magia iernii. Este sărbătoarea dedicată Nașterii Pruncului Sfânt, iar în noi stârneşte emoție, bunăvoie, iubire pentru cei din jur și pentru Dumnezeu. Înseamnă familie, datini, bucurie. Colindatul este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri din perioada sărbătorilor de iarnă. Ascultăm colindele în fiecare an, cântate în cursul lunii decembrie, și de fiecare dată ne încântă și ne umplu inimile de bucurie și speranță.

Copiii din corul grădiniţei “Vocile copilăriei “, de la Grădiniţa cu program prelungit “Căsuţa Fermecată” din Gherla, îndrumaţi de educatoarea Delia Socaciu, au pornit cu colindul. Au fost primiți la Biblioteca Municipală, apoi la Primăria Municipiului Gherla.

Îmbrăcați în frumoase costume populare, copiii au dat glas unor frumoase colinde, culese din bogata și valoroasa moștenire a neamului nostru. Gazdele au fost deosebit de încântate și s-au bucurat de aceste momente înălțătoare, răsplătind colindătorii cu daruri dulci, din tolba Moșului.

Într-o atmosferă de sărbătoare, în holul mare al Grădiniței „Căsuța Fermecată“ din Gherla, unde a fost împodobit un brad,  s-a desfășurat concertul “E vremea colindelor”.

Este deja o tradiție în grădiniță ca de sărbătoarea Crăciunului, unitatea să organizeze un spectacol de colinde la care să participe toți copiii grădiniței, care petrec astfel împreună, în sunet de colind sfânt și bun și trăiesc momente de fericire și bucurie sufletească.

galerie foto: imagini de la activitate

galerie foto gherlaPreșcolarii, îndrumați de educatoarele lor, au cântat colinde specifice pentru copii și cântece de iarnă – “O ce veste minunată!”, “Astăzi s-a născut Hristos”, “Iată vin colindători”, “Am plecat să colindăm”, “Deschide ușa creștine”, “Moș Crăciun cu plete dalbe”, “Sus boieri, nu mai dormiți”, “Noi umblăm să colindăm”. Copiii au fost cuprinși de bucuria Crăciunului, iar la final au urat tuturor “Sărbători fericite!”

Directorul grădiniței, Aurelia Danko, le-a mulțumit tuturor pentru colinde și le-a amintit de tradiția care spune că dacă deschizi ușa colindătorilor și primești urarea lor cu bucurie, vei avea un an nou mai bun și mai rodnic.

sus(11)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns