gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
sacalaia lac ponton

E bună o baie pe lacul de la Săcălaia, dar e nevoie de o mână de ajutor: pontonul trebuie salvat!

O minune a naturii de lângă Gherla, Lacul Știucilor, este locul de atracție pentru pescarii amatori, dar și pentru cei care profită de apa numai bună pentru a face o baie. Accesul în lac se face pe un ponton din lemn, care are nevoie acum de lucrări de întreținere serioase.

De fapt, lucrări s-au făcut la ponton în fiecare an, prin munca voluntară a celor care au înțeles că trebuie să întoarcă gestul locului care le oferă atâta bucurie. O mână de oameni s-a asigurat permanent de lucrări mai mici sau mai mari de întreținere.

În timp s-au tot înlocuit lemne putrezite, s-au cosolidat stâlpii de susținere. Acum unii piloni sunt în stare avansată de degradare și este necesară înlocuirea lor. Pentru aceasta, e nevoie de materiale și mână de lucru. Voluntari și oameni săritori sunt, iar o mână în plus este binevenită.

ponton sacalaia

„Am reparat în regim de urgență daunele de la ponton”, spune Laviniu Lazăr, unul dintre inimoșii care au grijă ca locul să fie mereu întreținut. „Ulterior, la o examinare mai atentă, am descoperit distrugeri mari la structura de susținere. Am început o chetă, dar mai avem nevoie de susținere pentru a repara în extrasezon pontonul. Poate găsim sufletiști, pentru care locul acesta înseamnă ceva!”

Cei care doresc să dea o mână de ajutor, dispun de material lemnos care poate fi folosit sau pot sprijini cumpărarea materialelor necesare (scoabe etc.) pot lua legătura cu Laviniu, la numărul de telefon 0740216107.

Tot la fața locului mai este nevoie de saci de igienizare, pentru că se adună multe deșeuri de la turiștii de ocazie.

Pasionat de caiac și de înot, Laviniu se oferă în schimb să îi ajute pe cei care doresc să învețe noțiunile de bază ale înotului sau care pot să descopere satisfacția unei aventuri cu caiacul. Detaliile se pot stabili telefonic.

Tăierea de copaci de la Săcălaia, inspirată din „Prostia omenească”. Au distrus și intrarea în lac, noroc cu voluntarii – VIDEO

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns