taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
nori mare

După tornada-monstru filmată de cineva chiar de la început au urmat și alte fenomene. Vin vești și mai proaste despre vreme – FOTO, VIDEO

A fost cea mai mare tornadă văzută până acum în România și este încă un semn că extremele meteo iau forme tot mai violente.

O tornadă uriașă s-a format în după-amiaza zilei de 30 aprilie 2019, în județul Călărași. Zeci de imagini au surprins momentul tornadei, însă puține au captat chiar momentul de formare al acesteia.

O nouă filmare apărută în mediul online, făcută de o șoferiță care circula cu mașina la foarte mică distanță, surprinde fenomenul spectaculos în toată grandoarea și violența lui.

video în continuare

Alexandra, cea care a publicat filmul, a povestit cum s-a întâmplat. „Trecusem de Slobozia și ne apropiam de intrarea pe autostradă, când ne-am dat seama că ne îndreptam direct spre o furtună serioasă. Cerul în față era negru. A început cu fulgere și o porție sănătoasă de grindină. Câteva mașini s-au oprit pe singurul loc pe dreapta unde se putea opri pe o rază de foarte mulți km. Atunci am văzut prima dată ceva ciudat în dreapta. Era ca un fel de nor alb coborât din cer și de la pământ se ridica ceva în sus. Nu mai văzusem în viața mea așa ceva. O tornadă. Am văzut-o cum s-a format în câteva clipe. Cele două părți distincte s-au unit în timp ce noi ne apropiam. Am dat să înregistrez cu telefonul, am filmat tot, se învârtea ca în filme și nu ne venea a crede ochilor. Am filmat până când am trecut de ea, după care, când am vrut să opresc filmarea, mi-am dat seama că pusesem pauză din greșeală după primele 3 secunde. Cel mai mare fail ever. Noroc cu camera din bord, care, din fericire, mergea. 5 minute dacă ajungem în punctul ăla mai devreme sau mai târziu… nu cred că o mai vedeam!”

tornada romania tornado

Tornada a fost atât de puternică încât a răsturnat pe câmpul din apropiere un autocar, care transporta în jur de 40 de oameni. Patru dintre aceștia au fost răniți și duși la spital, iar alte persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului. În apropiere, vijelia nemaivăzută a smuls acoperișurile caselor și a făcut ravagii în curțile oamenilor.

Întâlnirea dintre doua fronturi atmosferice, unul cald și unul foarte rece, ar fi explicația pentru cele întâmplate.

Ziua de 2 mai a adus alte fenomene pe cer, aproape la fel de spectaculoase.

Nori fioroși au apărut pe cer la Brad, în județul Hunedoara (foto jos), dar și pe litoralul Mării Negre, unde un cerc uriaș a atras privirile îngrijorate ale celor aflați pe plajă (foto principală).

nori hunedoara

foto: Meteoplus

De altfel, meteorologii au vești foarte proaste despre vreme în continuare. Un front rece va acoperi România, iar temperaturile vor scădea dramatic. Prognozele spun că vor fi cu 10 grade mai puțin în aer decât ar fi normal în această perioadă.

Cel mai rece ar urma să fie marți, când la Gherla se anunță cel mult 10-12 grade la amiază. Furtuni însoțite de fulgere și tunete sunt posibile chiar din weekend, iar luni și marți sunt așteptate ploi grele.

sus(2)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns