irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
vant puternic femeie

După călduri vin vijeliile, vânturi de aproape 100 km/h în Cluj – alerte meteo pentru toată România

După un sfârșit de martie foarte cald, cu temperaturi care au atins 27 de grade în Cluj, aprilie aduce fenomene meteo periculoase – vânturi care pot bate cu viteze de aproape 100 km/h.

Începând de luni seara, toată jumătatea de vest a României intră sub atenționare cod galben de intensificări ale vântului și vijelii, iar de marți dimineață până marți seara, Cluj se va afla sub cod portocaliu, cu fenomene și mai extreme, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

De luni seara, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55-65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100-110 km/h.

Pe parcursul zilei de marți, 2 aprilie, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90-110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10-20 l/mp.

În intervalul ora 08-22, vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Vor fi viteze în general de 80-85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns