taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
gherla taga camrasu drum lucru modernizare asfaltare kiat cj cluj

Drumul Gherla – Taga – Camarasu – lucrarile oprite, se circula mai rau ca inainte VIDEO

Doar 9 kilometri de drum judeţean au fost reparaţi în doi ani, deşi Consiliul Judeţean Cluj a promis să modernizeze, până în 2015, nu mai puţin de 420 de kilometri. Neînţelegerile dintre constructor şi autorităţile judeţene îi obligă acum pe 10.000 de oameni

să circule zilnic pe un drum impracticabil.

Un drum de 40 de kilometri, care ar fi trebuit reabilitat în doar şase luni, s-a transformat într-un coşmar pentru mii de locuitori din judeţul Cluj, informeaza digi24.ro. Începute în urmă cu doi ani, lucrările de modernizare au fost sistate de mai multe ori, fără nicio explicaţie. Ultima oară, muncitorii şi-au strâns utilajele în toamna anului trecut, după ce au terminat de reparat 9 kilometri din şosea. În urma lor a rămas o stradă chiar mai proastă decât cea de dinainte, pe care trebuie să circule zilnic peste 10.000 de oameni din patru comune.

Construit în anii ’60, drumul nu a mai fost reabilitat niciodată. În lipsa unei explicaţii din partea constructorului, autorităţile locale s-au văzut nevoite să plombeze porţiunea de drum rămasă nereabilitată din fonduri proprii.

„S-a pus un strat de piatră cum era dat în proiect, de fapt la 60 – 70 de centimetri, pentru reducerea pantelor. Asta după care trebuia să vină cu asfaltul. În iarna asta, se putea lucra toată iarna, dar de astă toamnă… pauză”, a declarat Marcel Iancu Mocean, primarul comunei Cămăraşu.

Autorităţile judeţene ameninţă constructorul cu rezilierea contractului pentru toţi cei 420 de kilometri de drum, dacă lucrările pe şoseaua Gherla – Ţaga – Cămăraşu nu vor fi reluate.

„Este un diferend pe plata unor poduri, care sunt din punctul de vedere al experţilor într-o stare care trebuie remediată. Din punctul de vedere al firmei, trebuie achitat. Cert este că nu se poate continua drumul şi asta este problema majoră. Dacă ajungem în impas, vom purcede la rezilierea contractului”, a precizat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În replică, reprezentanţii firmei Kiat, deţinută de un grup de oameni de afaceri din Turcia, susţin că lucrările sunt ţinute în loc chiar de reprezentanţii Consiliului Judeţean, care refuză să aloce fondurile necesare finalizării lucrărilor. Compania nu se afla însă la primul contract cu autorităţile din Cluj. Firma derulează de mai bine de patru ani lucrări ce însumează 600 de milioane de lei, pentru întreţinerea străzilor din Cluj-Napoca.


imagini video: Digi 24

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Ce este de comentat? Minciuni in campanie, minciuni dupa, iar la doi ani de la alegerile judetene tot altii sunt de vina!

    sus(0)sus(0)
  2. Hei,PNL,nu aveți nimic de zis??Că președintele CJ este de la voi!Și ați luat 90%din voturi în această zonă cu promisiunea reparării acestui drum.Vă ajut eu cu un indiciu-băsiștii sunt de vină!!!Sau îl păstrați pentru campania prezidențială???

    sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns