locuri de munca fundatura iclod lacatus sudor gherla dej clj bontida
nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj
flori vanzare 8 martie gherla adp pret

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej cluj ospatar conte

drum gherla taga

Drumul spre Taga e „ca valurile Dunării” – consiliul județean anunță că a terminat asfaltarea, dar că mai e de lucru

„Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 109C Fizeșu Gherlii – Sântioana – Ţaga”, anunță cu mândrie Consiliul Județean Cluj, într-un comunicat de presă. Numai că lucrările nu sunt terminate.

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean DJ 109C Fizeşu Gherlii – Sântioana – Ţaga. Acestea au vizat un sector de drum în lungime de peste 5 kilometri, de la kilometrul 12+500 până la kilometrul 17+600. Pentru completa finalizare a lucrării, urmează să se mai intervină la şanţuri şi acostamente, precum şi în ceea ce privește executarea marcajelor rutiere.

Reamintim în acest context faptul că lucrările de întreținere demarate pe acest drum judeţean vizează mai multe tronsoane ale unui sector în lungime de aproape 38 de kilometri, de la kilometrul 1+400 până la kilometrul 39+200.

În funcție de nivelul de degradare a căii de rulare, lucrările de întreţinere care se execută pe restul tronsoanelor constau în plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, aducerea la profil a acostamentelor, completarea acostamentelor, desfundarea și curățarea podeţelor, şanţurilor şi rigolelor, curăţarea albiilor de sub poduri şi reparaţii la trotuare cu asfalt turnat.

Cu alte cuvinte, mai este mult de lucru.

Cei 20 de kilometri de șosea de la Gherla la Taga au trecut prin adevărate lupte în ultimii 7 ani. S-au început lucrări, s-au oprit, s-au reluat, între timp s-a stricat asfaltul pe unde s-a lucrat, s-au făcut proteste lăsate cu blocarea drumului la Fizeșu Gherlii, la Taga oamenii au protestat cu undițele în gropi, s-au plantat flori în craterele de pe șosea, o adevărată telenovelă.

Prima dată a fost modernizată șoseaua de la Gherla până la Fizeșu Gherlii, marcată la un moment dat de un cetățean supărat cu o tablă mare pe care scria „Drumul groazei”, care a devenit subiect de știre la TV.

După asfaltare, pe drum au început să apară gropi și an de an, aceastea au stat luni întregi pe mijlocul drumului până au fost plombate.

La Sântioana, asfaltul s-a sfărâmat la scurt timp după turnare. In Fizeșu Gherlii asfaltul a început să cedeze, chiar pe mijlocul drumului.

„Drumul asta pe care l-au asfaltat acum până la Taga e că valurile Dunării”, spune un șofer care circulă zilnic pe aici. „E plin de denivelări, iar dacă vrei să oprești pe margine, riști să ajungi în șanț, pentru că acostamentul nu e făcut”.

drum taga

Noua realizare a Consiliului Județean Cluj, adică finalizarea asfaltării, nu ajunge nici măcar până în centrul satului, la Taga, doar până la intersecția spre Geaca și Buza. De acolo înainte, drumul, pentru că nu i se poate spune șosea, e ca pe vremea lui Avram Iancu, adică abia înaintează căruțele, ce să mai vorbim despre mașini. Iar spre Habadoc e crimă și pedeapsa pentru șoferi.

Câți bani s-au cheltuit cu un amărât de drum de țară? Ti-e și frică să mai întrebi.

sus(1)jos(29)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns