taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
drumul bistritei

Drumul Bistriței, de la Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu – limită cu județul Sălaj, finalizat

Miercuri, 12 mai 2021 a avut loc conferința de presă prilejuită de finalizarea investiției europene „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj).

În lungime de aproximativ 32 de km, lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 109 Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu – limită cu județul Sălaj au fost recepționate de Consiliul Județean Cluj în luna februarie 2021.

Reabilitarea acestui drum județean, parte componentă a proiectului european „Drumul Bistriței”, a constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic.

Valoarea totală a proiectului derulat de forul administrativ județean a fost de 75.799.832,58 lei, din care 98% au provenit din finanțarea europeană asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Finalizarea acestui proiect e o nouă dovadă evidentă a modului în care banii europeni atrași de noi asigură numeroase beneficii clujenilor și un plus de bunăstare comunităților locale. E un drum județean impecabil, un etalon pentru toate cele pe care le vom reabilita”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

consiliul judetean cluj

„Această investiție derulată cu fonduri europene contribuie în mod semnificativ la creșterea calității vieții cetățenilor din cele patru comune, dar și la impulsionarea investițiilor din zonă. În mod cert, acest drum județean de mare importanță a devenit extrem de atractiv, valorile de trafic înregistrate în ultima perioadă confirmând această realitate”, a spus la rândul său Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

sus(7)jos(1)

Lasă un răspuns