locuri de munca fundatura iclod lacatus sudor gherla dej clj bontida
nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj
flori vanzare 8 martie gherla adp pret

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej cluj ospatar conte

centura bunesti drum reparat

Dovada că se poate și altfel – lucrări la șoseaua de centură care se surpă, terminate în trei săptămâni – VIDEO

O lucrare care avea termen de execuție de 6 luni este aproape de finalizare, după trei săptămâni. Se întâmplă pe varianta ocolitoare a municipiului Gherla, unde la mijlocul lunii iunie au început, pentru a două oară, lucrări de consilidare, asta după ce șoseaua a luat-o la vale, chiar de la inaugurare.

Este dovada că atunci când se vrea, se poate. Din păcate, ne-am obișnuit cu lucrări neterminate, cu contracte anulate, cu firme neserioase, cu responsabili fără preocupare serioasă, cu miliarde de lei cheltuiți aiurea, pe lucrări de slabă calitate.

video – centura ocolitoare de la Gherla, vineri dupa-amiază

Dacia Faber srl este firma care a câștigat licitația de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru lucrarea de pe centura Gherla, la Buneșți. Contractul în valoare de 1.300.000 de lei a fost încheiat în luna februarie și cuprinde lucrări de la km 3+800 la 4+100.

Conform contractului, consolidarea constă din execuția unui zid de sprijin fundat pe piloți, cu diametru de 0,8 m, lungime de 11,5 m la interdistanță de 1,20 m inter ax, încastrați în teren bun de fundare – argilă vârtoasă. La partea superioară, un zid de sprijin, cu înălțimea de 2 metri, în care sunt încastrate capetele piloților.

În urmă cu două săptămâni, lucrările erau în toi. La fața locului, excavatoare, săpături, piloni, fier-beton, utilaje.

Reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj spuneau atunci că lucrarea are termen de execuție de 6 luni și că ar putea fi terminată mai devreme, în 3-4 luni.

N-a trecut însă nicio luna și lucrarea se apropie de final. Vineri la amiază s-a turnat deja primul strat de asfalt peste nouă structură de consolidare a drumului. Muncitorii de la fața locului spun că mai trebuie turnate încă două straturi de asfalt și treaba e gata, dar că mai este de lucru apoi la încă o porțiune de șosea.

Te uiți și nu-ți vine să crezi. Șoseaua are 5 kilometri și  a fost terminată în aproape 2 ani. Apoi a fost închisă luni bune pentru lucrări de consolidare. Apoi asfaltări peste asfaltări, pe porțiunile unde șoseaua s-a scufundat, asta timp de vreo 7 ani la rând. Și acum e gata, în trei săptămâni? Vin ceva alegeri anticipate și noi nu știm?

Soseaua de centură de la Gherla o ia la vale de 10 ani – au reînceput noi lucrări de consolidare – când ar putea fi terminate – VIDEO

sus(11)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns