hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

pompieri gherla

Dotări noi pentru pompierii din Gherla, de acum pot interveni și la descarcerări – VIDEO

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gherla a prezentat miercuri dimineață în Piața Libertății din centrul orașului autospeciala de stins incendii marca Saurer, care are dotări noi.

Autospeciala respectivă a ajuns la SVSU Gherla în anul 2010, cu sprijinul pompierilor valesani, a Project Pompiers OVR SWISS şi a Asociaţiei de prietenie elveţiano-română Nendaz-Gherla, sub coordonarea preşedintelui asociaţiei, Pascal Praz, însă nu a fost folosită până acum la întreaga capacitate din lipsă de dotări.

Dotarea s-a realizat de o societate comercială din Gherla, cu sprijinul Primăriei Gherla, care a finanțat materialele necesare echipării și dotării autovehiculului. A fost confecţionat şi montat un rezervor de apă de 2.500 de litri, a fost achiziţionată o motopompă şi un generator electric, care împreună cu un aparat de descarcerare donat de prietenii elveţieni, au fost montate pe autospecială.

In ce privește cheltuielile făcute cu noile dotări, 2.100 de lei a costat generatorul, 1.500 de lei motopompa, 1.100 acumulatorii și 7.600 lei confecționarea unui rezervor de apă, montarea dotărilor și a robinetilor pe mașină.

La prezentarea noilor dotări a luat parte alături de pompieri, șeful SVSU, Petru Mihuț și primarul Ioan Neselean.

Si la sediul SVSU Gherla de pe strada Victoriei sunt noutăți. Aici au fost finalizate lucrări de reparații, care au constat în schimbarea ferestrelor cu geam termopan, zugrăvirea și amenajarea exteriorului sediului. Lucrările au fost executate de personalul SVSU, iar materialele au fost achiziționate de primărie.

Noile dotări au scopul de a permite o intervenție și mai complexă a echipajului de pompieri de la Gherla în situații de urgență, totul în folosul comunității.

video în continuare

sus(17)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns